Російське слідство в справі Савченко безпорадно фальсифікує докази - адвокат льотчиці

Російське слідство в справі Савченко безпорадно фальсифікує докази - адвокат льотчиці

Надія Савченко вже два місяці перебуває в російському полоні / Фото: Фото з соцмереж

Воронежський суд оголосив перерву в засіданні.

У сьогоднішньому судовому засіданні над полоненою українською льотчицею Надією Савченко Совєтський райсуд Воронежа в Росії оголосив перерву.

Засідання розпочалося дві години тому. Надія в суд прийшла в футболці з тризубом.

Савченко заявила, що її викрали та незаконно вивезли в Росію ще 24 червня цього року. Хоча в судових документах зазначено, що 30 червня. Інформація про те, що Надію тримають за ґратами у Воронежі з'явилася 8 липня.

Слідство представило нові документи, на ознайомлення з якими виділили 30-хвилинну перерву. Адвокати Савченко Марк Фейгін та Микола Полозов на своїй сторінках у Twitter зазначили, що документи викликали обурення в Надії, в них повна маячня та фальсифікація.

"Процесуальні документи слідства у справі Савченко - набір безглуздого, неправового, незаконного фальсифікату", - зазначив Полозов.

Після поновлення засідання слідчий Маньшин прохав суд залишити Савченко за ґратами.

Адвокат Савченко Новиков поставив слідчому кілька запитань щодо доказів причетності Надії до вбивства російських журналістів, у чому її й звинувачують. Слідчий не зміг відповісти.

З'ясувалося, що слідство чомусь не прикріпило до документів протокол відеозапису, на якому свідок ніби розказує про причетність Савченко до вбивства. Суд лише з третьої вимоги захисту прикріпив протокол допиту свідка терористами до справи. Захист Савченко зміг розшукати цього таємного свідка. Ним виявився Тарас Синяговський. Він розповів, що терористи перед камерою вибили з нього неправдиве зізнання щодо причетності Савченко до вбивства російських журналістів, погрожували йому вбивством.

Суд зачитав свідчення Синяговського. Він детально розповів про бій 17 червня біля Металіста Слов'яносербського району на Луганщині і про те, як його взяли у полон.

"Слідство, як і передбачалося, в д*пі. На кожен наш аргумент по доказах, які отримав захист в Україні, - безпорадне мекання", - написав у Twitter Фейгін.

Суд оголосив перерву до 14:20 (13:20 за київським часом).

Нагадаємо, слідчий комітет Росії пред'явив Савченко звинувачення в пособництві вбивства на Донбасі російських журналістів Ігоря Корнелюка і Антона Волошина. На сьогоднішньому засіданні захист наполягатиме, щоб Надію випустили під заставу, адже є докази непричетності льотчиці до загибелі російських журналістів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація