Російські спецслужби можуть ліквідувати Саакашвілі - прокурор

Російські спецслужби можуть ліквідувати Саакашвілі - прокурор

Фото: Reuters

Обвинувачення просить два місяці цілодобового домашнього арешту для екс-президента Грузії.

Російські спецслужби можуть ліквідувати Міхеіла Саакашвілі з метою дестабілізації ситуації в Україні.

Про це заявив прокурор Олександр Говорущак, обґрунтовуючи судді необхідність обрання екс-президенту Грузії запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту.

"Одним з варіантів дестабілізації ситуації в Україні з боку ФСБ може стати ліквідація Саакашвілі", - заявив Говорущак, посилаючись на дані правоохоронців.

Враховуючи вище викладене, додав прокурор, жоден інший запобіжний захід не зможе забезпечити захист підозрюваного, а також можливість проведення з ним процесуальних заходів, зважаючи на те, що Саакашвілі вже переховувався від правоохоронців, демонструючи небажання співпрацювати.

Нагадаємо, що Саакашвілі зранку 11 грудня доправили до Печерського суду, на якому йому мають визначити запобіжний захід.

Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню  за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.

Раніше генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю.

Поліція затримала Саакашвілі пізно ввечері 8 грудня і відвезла в ізолятор СБУ в Аскольдовому провулку.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація