Російський астроном визначила за Сонцем справжній час захоплення Савченко у полон

Російський астроном визначила за Сонцем справжній час захоплення Савченко у полон

Савченко голодує 6 днів / Фото: ТСН.ua

Згідно з результатами експертизи, Савченко взяли в полон задовго до загибелі російських журналістів.

У ростовському Донецьку триває суд над ув'язненою українською льотчицею Надією Савченко, яка на 6-й день голодування до зали суду прийшла з ялинкою для суддів.

Як ідеться у сюжеті ТСН.День, захист викликав експерта-астронома із Москви Ольгу Возякову, яка за висотою Сонця провела експертизу відео з місця бою. Мова йде про записи, що датовані на флешці 16 червня.

За результатами дослідження, реальний час зйомки - 17 червня 2014 року о 8:36 ранку за київським часом. Решта були зроблені того ж дня о 8:39, 9:38 за київським часом. Возякова також зазначила, що середня оцінка часу помилки - плюс-мінус 15 хвилин.

На думку захисту, це доводить, що Савченко була взята в полон задовго до того, як загинули російські журналісти ВГТРК, у причетності до загиблі яких звинувачують українку.

До того ж сьогодні вперше приїхав український адвокат Олександр Плахотнюк, відомий захистом Юрія Луценка, який вимагає, щоб суд долучив до справи експертизу білінгу телефонів Надії Савченко.

Зазначимо, на засіданні присутня мати Савченко, сестра і консули ще у дорозі. Із адвокатів лише Ілля Новиков, Фейгіна і Полозова не буде.

Нагадаємо, у російських прокурорів розвалюється справа українки Надії Савченко. Більшість свідків під час допитів обмовляються, що жодного коректування вогню в день, коли загинули російські журналісти, не було. 

Українська льотчиця Надія Савченко, яка добровольцем поїхала боротися з терористами у зону АТО, в середині червня 2014 року потрапила у полон до бойовиків у Луганській області. 8 липня стало відомо, що її утримують у воронезькому СІЗО в Росії.

У РФ її звинуватили у причетності до загибелі під Луганськом російських журналістів, які нелегально прибули на територію України, щоб у складі групи бойовиків висвітлювали їхні напади на українських військових. Крім того, льотчицю звинуватили у незаконному перетині кордону.

Затримання Савченко бойовиками відбулося до розстрілу російських журналістів

Затримання Савченко бойовиками відбулося до розстрілу російських журналістів

Повʼязані теми:

Наступна публікація