Російський Генштаб звинуватив бойовика Захарченка у брехні

Російський Генштаб звинуватив бойовика Захарченка у брехні

Російські військові заперечують, що допомагали бойовикам Захарченка. / Фото: Reuters

Військові РФ заперечують, що передавали зброю терористам.

Генштаб збройних сил Росії назвав "вкиданням завідомо неправдивих відомостей" заяву одного з лідерів бойовиків "ДНР" Олександра Захарченка, який похвалився серйозним підкріпленням російською зброєю.

"Виступ громадянина О. В. Захарченко, ..., очевидно зроблено з метою психологічного тиску на особовий склад і командування збройних сил України і не має під собою ніякої доказової бази", - сказав начальник Головного оперативного управління Генштабу Збройних сил РФ генерал-лейтенант Андрій Картаполов, відповідаючи на запит депутата законодавчих зборів Петербурга Бориса Вишневського.

16 серпня Захарченко заявив про передачу сепаратистам "30 танків, 12 бронемашин і 1200 одиниць особового складу" з Росії.

Після цієї заяви депутат Борис Вишневський направив запит в Слідчий комітет РФ і просив не прокоментувати заяву бойовиків, а провести перевірку відомостей про поставку в Україну військової техніки з РФ, навчання найманців на території РФ і їх участі у збройному конфлікті на території Донецької області.

Відповідь на запит прийшла через два місяці.

"Встановити, що всі ці факти мають місце, Слідчий комітет і ФСБ могли б досить легко. Але це означало б явку з повинною. Тому була брехлива відписка - в стилі "все божа роса", - написав Борис Вишневський у своєму блозі на "Ехо Москви".

"Правда про події все одно стане відомою", - вважає депутат.

Нагадаємо, німецьке видання Süddeutsche Zeitung повідомило, що донецькі бойовики готуються до поновлення війни.

Лідер терористів визнав, що серед них тисячі російських військових

Лідер терористів визнав, що серед них тисячі російських військових

Повʼязані теми:

Наступна публікація