Російський Мін'юст отримав від України запит про повернення Савченко

Російський Мін'юст отримав від України запит про повернення Савченко

Фото: Getty Images

У відомстві розповіли, в яких випадках можуть відмовити у видачі Савченко.

Російське Міністерство юстиції отримало запит від української влади про передачу Надії Савченко для відбування покарання в Україні.

Про це повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на прес-службу відомства.

В Мін'юсті РФ зазначили, що документи, необхідні для передачі засудженого, виправний заклад передає у Федеральну службу виконання покарань, а звідти - до Мін'юсту, де їх перевіряють на відповідність Конвенції про передачу засуджених. Питання про передачу Савченко буде вирішуватися судом.

У Міністерстві кажуть, що в передачі Савченко в Україну може бути відмовлено, якщо "ні одне з діянь, за яке особу засуджено, не визнається злочином за законодавством держави, громадянином якої є засуджений".

Звільнення Надії Савченко Порошенко напередодні обговорив із Путіним по телефону

Звільнення Надії Савченко Порошенко напередодні обговорив із Путіним по телефону

Нагадаємо, вчора захисник Микола Полозов зустрівся з українською льотчицею і нардепом Надією Савченко в СІЗО після того, як вона припинила голодування. Надія почала пити воду, різко переходити до твердої їжі в її стані зараз небезпечно.

Раніше президент України Петро Порошенко розповів, що обговорив алгоритм повернення українки з російським президентом Володимиром Путіним, і їм вдалося досягти домовленостей.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація