Російський Верховний суд назвав "законним" вирок українцю Панову

Російський Верховний суд назвав "законним" вирок українцю Панову

Фото: скриншот з відео

Окупанти засудили чоловіка до 8 років колонії суворого режиму

Верховний суд Росії визнав законним рішення "суду" в окупованому Криму - 8 років колонії суворого режиму для обвинуваченого в підготовці диверсій на півострові влітку 2016 року українця Євгена Панова.

Про це повідомляє УНІАН.

"Вирок стосовно Панова Євгена залишити без зміни, апеляційну скаргу - без задоволення", - зачитав суддя, додавши, що рішення може бути оскаржене в президії Верховного суду РФ.

Своєю чергою Панов заявив, що не визнає рішення суду.

"Всім привіт! Слава Україні", - сказав українець перед тим, як його вивели із зали засідання.

Як зазначається, засідання Верховного суду Росії відбувалося у закритому режимі на мінус четвертому поверсі - в залі-бомбосховищі.

Нагадаємо, 10 серпня 2016 року Федеральна служба безпеки РФ повідомила про запобігання в окупованому Криму терористичним актам, які нібито були підготовлені Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України. Одним з організаторів терактів назвали Євгена Панова. Брат затриманого українця стверджує, що його викрали на території материкової України і вивезли на окуповану територію.

Згодом обвинувачені російською владою в "підготовці терактів" в Криму Євген Панов і Андрій Захтей відмовилися від свідчень, які вони дали одразу після затримання в серпні 2016 року. Панов також розповів про страшні тортури, які щодо нього застосовували співробітники ФСБ: лупцювали залізною трубою, підвішували і били струмом.

Через два роки, 13 липня 2018 року Панова засудили до 8 років колонії суворого режиму. Політв’язень своєї провини не визнав.

Повʼязані теми:

Наступна публікація