Роздмухують провокацію: заступник міністра пояснив участь сина у спробі збройного пограбування

Роздмухують провокацію: заступник міністра пояснив участь сина у спробі збройного пограбування

Фото: pixabay.com

Чиновник прокоментував скандал, у центрі якого опинився його син із пістолетом.

Сина заступника міністра освіти Володимира Ковтунця та двох його друзів підозрюють у спробі пограбування. Вони замовили в інтернет-магазині дорогий смартфон, а потім скоїли невдалий напад на кур’єра, котрий ніс товар за вказаною адресою, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Чиновник, син якого став фігурантом кримінальної справи, інциденту не заперечує, однак трактує його по-своєму. " Усе, що зараз відбувається в ЗМІ, є замовною політичною розправою. Синова провина в тому, що піддався на провокацію й опинився в потрібному для недругів місці. Сподіваюся, правоохоронці розберуться з усіма дійовими особами скандалу. Якщо ж Мишко виявиться винним, буде відповідати за законом", - заявив заступник міністра.

Сина заступника міністра освіти та його друзів підозрюють у спробі пограбування

Сина заступника міністра освіти та його друзів підозрюють у спробі пограбування

Самі підозрювані з журналістами не спілкуються. Адвокат Михайла Ковтунця каже, що хлопці справді замовляли смартфон, але кур’єр привіз підробку, тому один із хлопців і почав з’ясовувати з ним стосунки. "У цей момент двоє хлопців, в тому числі і мій підзахисний, підійшли. І цей кур’єр розуміє, що його можуть піймати на такому – і тікає", - твердить юрист Олег Матковський. Пістолета, каже захисник, ні в кого не було, а кур’єр або сприйняв за нього в темряві щось інше, або свідомо дав неправдиві свідчення.

У прокуратурі ж переконують, що мають достатньо доказів протилежного, а підозрюваним може загрожувати ув’язнення строком аж до семи років через тяжкість злочину. Матеріали планують передавати до Шевченківського суду Києва, а фігурантам справи просити запобіжний захід – домашній арешт.

Кореспондент ТСН Олександр Романюк

Повʼязані теми:

Наступна публікація