Розенблат судитиметься з НАБУ і САП

Розенблат судитиметься з НАБУ і САП

Фото: УНІАН

Він важає дії антикорупційних органів проти нього незаконними.

Народний депутат Борислав Розенблат, котрого в липні позбавили депутатської недоторканності, подав позов до суду на Національне антикорупційне бюро і Спеціалізовану антикорупційну прокуратуру.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби Окружного адміністративного суду Києва.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії Національного антикорупційного бюро, які були погоджені із прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури щодо проведення стосовно нього оперативно-розшукових дій", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що позивач закликає НАБУ і САП дотримуватися вимог законодавства щодо гарантій депутатської недоторканності.

Генпрокуратура взялася за перевірку агента НАБУ, який викрив Розенблата на хабарі

Генпрокуратура взялася за перевірку агента НАБУ, який викрив Розенблата на хабарі

Нагадаємо, що НАБУ та САП підозрюють народного депутата Борислава Розенблата в отриманні неправомірної вигоди та зловживанні службовим становищем. Суд обрав йому запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 7 млн грн та поклав обов'язки здати закордонні паспорти, надягти електронний браслет тощо. Строк дії цих обов'язків закінчився 16 жовтня. Продовжити їх суд не зміг через неявку підозрюваного на повторні засідання. 19 жовтня, Розенблата затримали в аеропорту "Київ" (Жуляни). Політик нібито збирався вилетіти до Німеччини.  

Повʼязані теми:

Наступна публікація