Рудик, який на скандальному окрузі переміг "слугу народу", склав присягу у Верховній Раді

Рудик, який на скандальному окрузі переміг "слугу народу", склав присягу у Верховній Раді

Фото: УНІАН

Визначення переможця на окрузі тривало два місяці.

Переможець парламентських виборів на 198 окрузі Сергій Рудик під час засідання парламенту 12 листопада склав присягу народного депутата.

Про це повідомили у пресслужбі Верховної ради.

"Я пройшов довгий шлях до визнання мене народним депутатом. Але мої особисті переживання, переживання моєї сім'ї і виборців 198 округу не такі великі на тлі проблем українців, які борються за свої права", - сказав Рудик.

У своїй промові парламентарій згадав ув'язненого в Італії ветерана АТО Віталія Марківа, журналістку Яніну Соколову, яка поборола рак, кримського татарина з хворобою Паркінсона Ільмі Умерова, якого Росія кілька років утримувала в ув'язненні.

"Прошу пам'ятати про людей, які ніколи не здаються. І борються за права свої і інших, згуртовують навколо себе інших людей. І показують, що українці - непереможні", - сказав Рудик.

До цього ЦВК встановила результати позачергових парламентських виборів в 198-му одномандатному виборчому окрузі в Черкаській області. Згідно з протоколом, обраним народним депутатом визнали самовисуванця Сергія Рудика.

Рудику вдалося обійти кандидата від "Слуги народу" Наталю Дьяченко.

Нагадаємо, що згідно з рішенням Центрвиборчкому, за підсумками голосування 21 липня перемогу на вказаній ділянці здобув Сергій Рудик, проте рішенням суду від 28 серпня вона була скасована.

Перерахувати голоси зажадали відразу кілька його опонентів, які наполягають на тому, що окружна виборча комісія під час виборів допустила ряд порушень.

ЦВК оголосила результати виборів на скандальному 198 округу Черкащини

ЦВК оголосила результати виборів на скандальному 198 округу Черкащини

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація