"Руки повідрубую". Порошенко відреагував на затримання у справі про мільйонні розкрадання в армії

"Руки повідрубую". Порошенко відреагував на затримання у справі про мільйонні розкрадання в армії

Фото: Reuters

Співробітники Міноборони у змові з підприємцями домовилися про закупівлю пального за безпідставно завищеною  ціною.

Президент Петро Порошенко прокоментував затримання заступника міністра оборони Ігоря Павловського і директора Департаменту держзакупівель і постачання Міноборони Володимира Гулевича.

"Нікому не дозволю красти в армії. Тим, хто будуть красти в армії, - руки повідрубую", - цитує його прес-служба глави держави.

Він наголосив, що армія є його персональною турботою.

"Замість того, щоб бігати по телевізійним екранам і займатися політиканством, єдине, що я чекаю від будь-кого, хто володіє інформацією про корупцію – негайну її передачу до правоохоронних органів, включно з НАБУ. Це правильна громадянська позиція», - сказав президент.

Він закликав провести розслідування в найкоротші терміни, після чого передати справу до суду.

«Дуже сподіваюсь, що в найкоротші терміни суспільство отримає повноцінну інформацію що і як трапилось. Бо Павловський, мені здається, очолював сектор "М", коли було дуже важко в Маріуполі. Він брав активну участь в антитерористичній операції. Маємо зробити дуже прозоре та ефективне розслідування. Винен – притягнутий до відповідальності. Не винен – не було чого починати», - сказав Порошенко.

Нагадуємо, 11 жовтня 2017 року детективи НАБ України під процесуальним керівництвом прокурорів САП здійснили низку обшуків, в результаті яких за підозрою у причетності до злочину під час закупівлі палива затримали двох посадовців Міноборони. Досудове розслідування за цими фактами детективи НАБУ розпочали у вересні 2016 року.

Стало відомо, коли Солом'янський суд розгляне справу Ігоря Павловського

Стало відомо, коли Солом'янський суд розгляне справу Ігоря Павловського

Затриманий заступник міністра оборони Степана Полторака Ігор Павловський та директор Департаменту держзакупівель Володимир Гулєвич. Слідством було встановлено, що співробітники Міністерства оборони України за попередньою змовою з представниками комерційного підприємства домовилися про закупівлю пального за безпідставно завищеною  ціною, що призвело до розтрати державних коштів у сумі понад 149 мільйонів гривень.   

Повʼязані теми:

Наступна публікація