Рябошапка пояснив, чому призначення Богдана главою АП не порушує закон про люстрацію

Рябошапка пояснив, чому призначення Богдана главою АП не порушує закон про люстрацію

Фото: ТСН.ua

На Банковій пояснили, що Адміністрація президента не є органом держвлади, тож її очільник не має владних повноважень.

Призначений главою Адміністрації президента Андрій Богдан не підпадає під закон про люстрацію, оскільки у нього на посаді відсутні владні повноваження.

Про це заявив заступник глави АП Руслан Рябошапка.

"Закон чітко говорить, що закон про очищення влади (про люстрацію) поширюється на посади в органах державної влади. Адміністрація президента не є органом державної влади. В Адміністрації немає жодних владних повноважень. Це орган, який забезпечує виконання президентом його повноважень. Тому закон про люстрацію не поширюється на будь-які посади в Адміністрації президента", - наголосив він.

Водночас Рябошапка уточнив, що це не стосується посадовців в апаратах.

"Очевидно, що глава Адміністрації, його заступники не мають посад в апараті, вони не є державними службовцями і вони не виконують жодних владних повноважень", - додав він.

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський призначив главою Адміністрації президента свого радника з юридичних питань, юриста партії "Слуга народу" та одного із членів передвиборчого штабу Зеленського Андрія Богдана.

Сам Богдан напередодні на брифінгу після консультацій президента із главами фракцій Верховної Ради заявляв про те, що Зеленський хоче призначити на цю посаду  "людину з його найближчого оточення, якій він довіряє".

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Люстрація від Зеленського
Наступна публікація