Затриманого Саакашвілі депортують до Європи - джерела

Затриманого Саакашвілі депортують  до Європи - джерела

Фото: Reuters

За даними джерел, швидше за все політика відправлять до Польщі.

Лідера "Рух нових Сил" Міхеіла Саакашвілі, якого затримали у Києві в понеділок, депортують з України. Про це ТСН.ua повідомили власні джерела.

"Так, це депортація. Депортація до Європи", - зазначив високопоставлений чиновник.

Водночас інше високопоставлене джерело зазначило, що його депортують не до Нідерландів, адже туди він міг поїхати лише за власним бажання. Але таку можливість [поїхати до Нідерландів] йому залишили у разі, якщо він погодиться на добровільну депортацію. 

"Це називається реадмісія - повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув", - додав співрозмовник.

Це означає, що Саакашвілі буде депортовано до Польщі, адже до України він прибув саме звідти у вересні 2017 року, прорвавши кордон.

Генпрокурор озвучив 3 варіанти для Саакашвілі

Генпрокурор озвучив 3 варіанти для Саакашвілі

За інформацією джерел в дипломатичних колах, приблизно п’ять днів тому українська сторона звернулася до польської з проханням про процедуру реадмісії Саакашвілі, але польська сторона на момент затримання Саакашвілі на запит не відповіла, оскільки має місяць на його обробку.

Нагадаємо, 11 грудня Печерський райсуд Києва відпустив на волю Саакашвілі без жодних умов. Суд відмовив прокурорам у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.

Міхеїл Саакашвілі через суд збирається поновлювати своє українське громадянство

Міхеїл Саакашвілі через суд збирається поновлювати своє українське громадянство

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація