Саакашвілі обрав область для проживання

Саакашвілі обрав область для проживання

Міхеіл Саакашвілі / Фото: УНІАН

Екс-глава Одещини вирішив жити у центрі країни.

Політик Міхеіл Саакашвілі житиме у Черкаській області, звідки здійснюватиме поїздки регіонами України.

Про це він заявив на брифінгу біля Адміністрації президента України, передає УНІАН.

"Сьогодні вночі я знову їду (з Києва - ред.). Я облаштуюся в центрі України, у Черкаській області. Звідти їздитиму по всій Україні. 17 жовтня ми зберемося всі у Києві на підтримку реформ", - зазначив екс-глава Одеської ОДА.

Він збирається виступати за створення антикорупційного суду, скасування недоторканності, ухвалення закону про імпічмент президента.

Як запевнив Саакашвілі, він не претендує в Україні на посади, однак готовий очолити рух реформаторів, які згодом увійдуть до виконавчої та законодавчої влади.

Саакашвілі не буде заарештований та екстрадований з України за прорив кордону

Саакашвілі не буде заарештований та екстрадований з України за прорив кордону

Нагдаємо, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець", що у Львівській області. Кордону він дістався автобусом.

Спочатку він намагався перетнути кордон на поїзді Інтерсіті "Перемишль - Київ", однак потяг затримали через "особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну". 

10 прикордонників та 11 поліціянтів постраждали і на пункті пропуску внаслідок прориву. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону по ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. також інцидент розслідується за статею "про опір співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків". 

Самому Саакашвілі загрожує покарання за  адмінпорушення - штраф може сягнути восьми з половиною тисяч гривень.

 

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація