Саакашвілі поскаржився, що Адміністрація президента тягне з документами про припинення громадянства

Саакашвілі поскаржився, що Адміністрація президента тягне з документами про припинення громадянства

Фото: УНІАН

Політик опублікував офіційний лист від держоргану.

Колишній президент Грузії Міхеіл Саакашвілі опублікував лист від Адміністрації президента, у якому йдеться про розгляд запиту щодо надання документів про припинення громадянства.

У листі зазначається, що запит від політика отримано 19 вересня, і згідно закону розгляд запиту подовжено до 20 діб. Саакашвілі заявив, що без цих документів не може оскаржити в суді припинення свого українського громадянства.

"Адміністрація просить ще 20 днів на видачу мені документів, які вони були зобов'язані надати в липні. Уявіть, що вони роблять з іншими громадянами. І після цього вони кажуть, що я повинен звертатися до суду, хоча в суд без цих документів піти не можу", - написав політик.

Нагадаємо, Саакашвілі позбавили громадянства наприкінці липня, коли він був за межами України. Сам політик повернувся 10 вересня. Він в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець". Кордону він дістався автобусом та перетнув його незаконно разом із 60-ма особами. Деякі з них застосовували силу щодо прикордонників. Суд визнав політика винним у незаконному перетині українського кордону та зобов'язав заплатити 3400 гривень штрафу плюс судовий збір близько 300 грн. 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація