Саакашвілі відкинув порівняння прориву кордону із вторгненням росіян на Донбас

Саакашвілі відкинув порівняння прориву кордону із вторгненням росіян на Донбас

Фото: УНІАН

Він заявив, що буде доводити незаконність дій української влади.

Лідер політсили "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі назвав "пропагандою" порівняння його перетину кордону з вторгненням російських військових на сході держави.

Про це він заявив під час свого публічного виступу перед журналістами біля готелю, в якому наразі перебуває у Львові.

"Брехливі бариги провели пропаганду про якийсь там прорив, порушення кордону і порівняли це з Донбасом", - сказав політик, зазначивши, що політики "тримають громадян України реально за дурнів".

Водночас Саакашвілі заявив, що поважає прикордонників і додав, що він разом зі своїми прихильниками не порушував закон під час перетину КП "Шегині" на Львівщині.

"Вони відмовилися взяти в мене паспорт і перевірити документи", - стверджує екс-глава Одеської ОДА.

"Вони намагаються говорити про порушення закону з нашого боку. А ми будем всім розповідати і показувати про порушення керівників Прикордонної служби по прямому наказу президента Порошенка і Авакова... Ми починаємо процедуру", - зазначив він.

До готелю, де зупинився Саакашвілі, почали з'їжджатися поліцейські

До готелю, де зупинився Саакашвілі, почали з'їжджатися поліцейські

Нагдаємо, 10 вересня Міхеіл Саакашвілі, якого позбавили українського громадянства, в'їхав на територію України через КП "Шегині", що у Львівській області, хоча збирався зробити це через КП "Краковець", що у Львівській області. Кордону він дістався автобусом.

Спочатку він намагався перетнути кордон на поїзді Інтерсіті "Перемишль - Київ", однак його затримали через "особу, яка не має підстав для в'їзду в Україну". 

За допомогою прихильників Міхеіл Саакашвілі дістався території України. Прикордонна служба звернеться до суду, щоб зафіксувати порушення кордону з боку політика за 204 статтю КУпАП (Незаконне перетинання або спроба незаконного перетинання державного кордону України).

10 прикордонників та 11 поліціянтів постраждали і на пункті пропуску внаслідок прориву. Поліція Львівської області відкрила кримінальне провадження за фактом прориву кордону по ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) КК України. також інцидент розслідується за статею "про опір співробітникам правоохоронних органів під час виконання ними службових обов'язків".

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація