Саакашвілі вже вилетів до Польщі – джерела

Саакашвілі вже вилетів до Польщі – джерела

Фото: УНІАН

Політик відлетів чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом.

Затриманий у понеділок лідер "Руху нових сил" Міхеіл Саакашвілі вже відлетів до Польщі. Про це повідомляють джерела ТСН.ua.

За даними джерел, політик відлетів чартерним рейсом близько 16:00 за київським часом.

Джерела також повідомляють, що це не депортація, а реадмісія - повернення нелегала до країни, звідки він нелегально прибув (він прибув саме з Польщі у вересні 2017 року, прорвавши кордон - ред.).

Пізніше речник ДПСУ Олег Слободян підтвердив, що Саакашвілі був повернутий до країни свого попереднього перебування (до Польщі - ред.). За його словами, військові Державної прикордонної служби спільно з представниками Міграційної служби та Нацполіції довели до відома політика  рішення про його повернення до країни попереднього перебування.

"Однак під час виконання процедури на представників правоохоронних органів накинулися невідомі із оточення Міхеіла Саакашвілі. Прикордонники змушені були захищатися та застосували силову підтримку", - йдеться у повідомленні. 

Щодо ситуації з М.Саакашвілі Сьогодні, 12 лютого, військовослужбовці Держприкордонслужби спільно з представниками Мігр...

Posted by Oleh Slobodyan on Monday, February 12, 2018

Нагадаємо, у понеділок, 12 лютого, у Києві біля ресторану "Сулугуні" на Музейному провулку затримали лідера "Руху нових сил" Міхеіла Саакашвілі

Політика затримували люди в масках і з написами на куртках "Державна прикордонна служба" за запитом Міграційної служби. 

Держприкордонслужба готує додаткові документи на прохання адвоката Саакашвілі

Держприкордонслужба готує додаткові документи на прохання адвоката Саакашвілі

Зазначимо, у п’ятницю, 9 лютого також повідомлялося про затримання Саакашвілі, яке так і не підтвердилося. Тоді народний депутат Ігор Луценко повідомив, що Саакашвілі затримали бійці спецпідрозділу СБУ "Альфа" в готелі на Подолі. Згодом він видалив свій пост.

У СБУ тоді наголосили, що не відправляли своїх бійців до готелю, де перебував політик.  Нардеп Юрій Дерев'янко повідомив, що лідера РНС не затримували, однак озброєні спецпризначенці Держприкордонслужби прибули до київського готелю. 

Генпрокурор озвучив 3 варіанти для Саакашвілі

Генпрокурор озвучив 3 варіанти для Саакашвілі

Раніше генпрокурор Юрій Луценко оприлюднив запис розмови Саакашвілі та олігарха із "сім'ї" Януковича Сергія Курченка. Вони домовлялися про співпрацю. Поліція затримала Саакашвілі пізно ввечері 8 грудня і відвезла до ізолятора СБУ.

11 грудня Печерський райсуд Києва відпустив на волю Саакашвілі без жодних умов. Суд відмовив прокурорам у клопотанні про обрання запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту. Саакашвілі обвинувачують у сприянні злочинному угрупованню за статтею 256 Кримінального кодексу. Йому загрожує від 3 до 5 років за ґратами.

Попередніми результатами експертизи підтверджено голоси Саакашвілі та Курченка на аудіо- та відеоматеріалах, здобутих у рамках розслідування кримінального провадження.

Суд відмовився надати Саакашвілі політичний притулок

Суд відмовився надати Саакашвілі політичний притулок

Марія Жартовська
Роман Кравець

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація