Саакашвілі з бульдозером штурмом взяв "особняк мільярдера Хмельницького"

Саакашвілі з бульдозером штурмом взяв "особняк мільярдера Хмельницького"

У підсумку голову ОДА і волонтер пустили всередину, де вони змогли побачити вже добудований будинок і кілька невеликих будинків / Фото: YouTube

Голова Одеської ОДА вже доручив перевірити всіх власників міських пляжів.

У понеділок, 20 липня, голова Одеської ОДА Міхеїл Саакашвілі разом з групою активістів прорвався на територію приватного особняка, який під виглядом будівництва бази відпочинку, був обнесений парканом і перекривав для місцевих жителів вихід до пляжу.

Про це чиновник написав на своїй сторінці в Facebook.

Саакашвілі повідомив, що особняк належить "київському мільярдерові", пізніше він уточнив, що ця заможна людина – нардеп від Партії регіонів Василь Хмельницький.

"Київський мільярдер перекрив одеситам і гостям прохід на кращий пляж Одеси товстими бетонними стінами. Не заспокоївшись на цьому, він забетонував в цих стінах загострене скло від розбитих пляшок і пустив по території сторожових псів. Як ми дізналися, він прилітає раз в місяць на вертольоті, а в інший час величезна обгороджена територія порожня. Порушені закони України, що передбачають безперешкодний доступ до берегової лінії, і кримінальний кодекс України, так як створена явна загроза здоров'ю та життю громадян", - написав глава Одеської ОДА.

На відео, яке Саакашвілі пізніше розмістив на своєму каналі YouTube, під час суперечок з представником забудовника, чиновник пригрозив використати бульдозер, який стояв поруч, якщо його разом з активістами не пустять на огороджену територію.

У підсумку голову ОДА і волонтерів пустили всередину, де вони змогли побачити вже добудований будинок і кілька невеликих будинків.

"Весь цей бєспрєдєл відбувається багато років при потуранні влади всіх рівнів, незважаючи на численні скарги громадян та намагання громадських активістів. З сьогоднішнього дня цьому свавіллю ми покладемо край... В найближчі дні ми повністю очистимо територію", - зазначив голова Одеської ОДА.

Він також додав, що доручив УМВС порушити кримінальну справу за цим фактом і доручив перевірити всіх власників пляжів. За словами волонтерів, ділянка узбережжя під виглядом будівництва бази відпочинку була закрита не менше п'яти років тому. При цьому всі роботи нібито були завершені кілька років тому. На відгородженій парканом ділянці розташовано маєток якогось бізнесмена.

Нагадаємо, що Порошенко розповів, чого очікує від Саакашвілі вже через рік

Київський мільярдер перекрив одеситам і гостям, прохід на кращий пляж Одеси товстими бетонними стінами. Не заспокоївшись...

Posted by Mikheil Saakashvili on Monday, July 20, 2015

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація