Саакашвілі зізнався, що хотів піти у відставку півроку тому

Саакашвілі зізнався, що хотів піти у відставку півроку тому

Фото: УНІАН

Політик зауважив, що раніше був схильний вірити обіцянкам.

Голова Одеської обласної державної адміністрації Міхеіл Саакашвілі, який заявив про свою відставку, зауважив, що хотів покинути посаду ще шість місяців тому.

Про це політик повідомив у власному Facebook.

За його словами, президент України Петро Порошенко умовив його залишитися обіцянкою реформ.

"Просто цього разу я вже не був схильний вірити обіцянкам і грузинські вибори тут ні до чого", - пояснив Саакашвілі. Відповідаючи на репліку Порошенка, він додав, що не брав безпосередньої участі у грузинських виборах і не міг цього зробити, адже є громадянином України.

"Всім доведеться звикнути, що я - український політик і буду здобувати перемоги або терпіти поразки не в Грузії, а в Україні", - додав Саакашвілі. 

Нагадаємо, 7 листопада, Саакашвілі оголосив про свою відставку. Він наголосив, що президент України Петро Порошенко не дотримується своїх обіцянок, а Адміністрація президента просуває на місця голів районних адміністрацій старих корупціонерів.  Саакашвілі не збирається їхати з Одеси через "свої справи".

Президент України Петро Порошенко підпише відставку очільника Одещини Міхеіла Саакашвілі, якщо відповідне подання надійде від Кабміну.

В Адміністрації президента України Петра Порошенка обговорюють кілька кандидатур на посаду губернатора Одеської області опісля відставки Саакашвілі. Обговорюється можливість призначення когось з колишніх голів Одеської ОДА. Також на Банковій обговорюють кандидутуру Анатолія Урбанського, який очолює Одеську обласну раду і є членом партії БПП. Ще одна можлива кандидатура – перший заступник голови Адміністрації президента Віталій Ковальчук. Водночас джерела заперечують можливість призначення на цю посаду Ігоря Кононенка. 

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман вже заявив, що візьме під особистий контроль ситуацію на Одещині після відставки  Саакашвілі.

Конфлікт між Порошенком та Саакашвілі набирає обертів

Конфлікт між Порошенком та Саакашвілі набирає обертів

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація