Саакашвілі зустрічатимуть на кордоні з колючим дротом

Саакашвілі зустрічатимуть на кордоні з колючим дротом

Фото: Радіо Свобода

У день його прибуття очікуються протести активістів.

Кілька днів тому пункт пропуску "Краковець" на українсько-польському кордоні обгородили спіральним дротом, що тягнеться ліворуч і праворуч від брами в'їзду. Саме сюди має прибути позбавлений українського громадянства Міхеіл Саакашвілі.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Прикордонники не коментують ситуацію, однак неофіційно відомо, що такі заходи зроблені для того, щоб унеможливити прорив активістів на кордон. Також перед в'їздом на пункт пропуску кілька тижнів тому встановили командно-штабну машину зв'язку, це пов'язано, за інформацією Держприкордонної служби, з посиленням заходів безпеки на всіх ділянках українського кордону через проведення російсько-білоруських навчань "Захід-2017".

Очікується, що 10 вересня екс-очільник Одеської ОДА та лідер партії "Рух нових сил" Міхеіл Саакашвілі планує в'їхати з Польщі до України через "Краковець".

Його прихильники збираються цього дня на громадську акцію та обіцяють розкласти наметовий табір неподалік від пункту пропуску. 

Нагадаємо, за словами президента Петра Порошенка, Саакашвілі під час отримання українського громадянства подав документи з недостовірною або сфальшованою інформацією. Саме тому він був позбавлений громадянства. Адвокат політика Павло Богомазов запевнив, що Саакашвілі не отримував заборони на в'їзд до України.

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація