Саакашвілі звернувся до глави СБУ для повернення в Україну і вже купив квиток

Саакашвілі звернувся до глави СБУ для повернення в Україну і вже купив квиток

Фото: УНІАН

Він хоче захищати свої права в суді.

Екс-президент Грузії та колишній голова Одеської області Міхеіл Саакашвілі заявив, що вже подав клопотання про зняття з нього заборони на в'їзд до України.

Про це він сказав у прямому ефірі після оголошення даних екзит-полів за підсумками другого туру президентських виборів.

"У мене є квиток. Я вже звернувся через свого юриста до глави СБУ Грицака і голови прикордонних військ, щоб зняти заборону, яку Порошенко незаконно ввів проти мене, щоб я зміг прилетіти в Україну і захистити свої права в суді", — сказав Саакашвілі.

Раніше Саакашвілі  обіцяв повернутися у Київ першого квітня, адже був впевнений, що чинний президент не пройде до другого туру.

"Просте запитання до вас: слабо відновити законність, повернути мені мій український паспорт і пустити мене в Україну? Якщо ви не боїтеся, якщо ви дійсно такий сміливий, дійсно вирішили змінитися, у вас є можливість так зробити, вчинити як гарант законності, вчинити по-людськи правильно", - закликав Саакашвілі. Як відомо, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що Саакашвілі не зміг би навіть сісти на літак рейсом до України. 

Нагадаємо, 21 квітня в Україні відбувся другий тур виборів президента України. Згідно з даними Національного екзит-полу та екзит-полу ТСН, перемогу здобув Володимир Зеленський. Він отримав майже 75%, тоді як чинний президент Петро Порошенко - близько 25%.

Порошенко на власній прес-конференції визнав свою поразку та наголосив, що не йде з політики. Через деякий час він зателефонував Зеленському, привітав його з перемогою та запропонував свою допомогу.

Водночас, сам Зеленський вже встиг дати першу прес-конференцію після оприлюднення даних екзит-полів, на якій розповів про перші кадрові рішення, а також про перестановки серед учасників перемовин у Мінську.

Фото: ТСН.ua

Саакашвілі закликав Порошенка повернути йому український паспорт до кінця виборів-2019

Саакашвілі закликав Порошенка повернути йому український паспорт до кінця виборів-2019

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація