Сакварелідзе пояснив, чому Саакашвілі відмовився очолювати партію Кличка

Сакварелідзе пояснив, чому Саакашвілі відмовився очолювати партію Кличка

Фото: УНІАН

Причиною цього був колишній союз міського голови Києва із Порошенком.

Колишній президент Грузії та ексочільник Одеської ОДА Міхеіл Саакашвілі відмовився очолювати партію "УДАР" Віталія Кличка через те, що раніше той був в об’єднанні із колишнім президентом України Петром Порошенком.

Про це розповів співзасновник партії "Рух нових сил" та соратник Саакашвілі Давид Сакварелідзе в інтерв’ю "Радіо НВ".

"Звучала взаємна пропозиція, пропозиція від Віталія Кличка, якого ми особисто цінуємо і поважаємо. І Міхеіл вирішив звернутися до тих людей, до тих наших прихильників або симпатиків, які весь цей час боролися, боролися і будували партію "Рух нових сил" <...>. Реакція людей була непозитивною", - пояснив він.

За його словами, причиною стало те, що раніше Кличко був в альянсі з п’ятим президентом України Петром Порошенком.

Сакварелідзе також підкреслив, що "Рух нових сил" братиме участь у парламентських виборах і підтримує чинного президента України Володимира Зеленського.

Нагадаємо, Віталій Кличко запропонував Саакашвілі стати головою партії "УДАР", щоправда до парламенту "натуралізований" політик потрапити не зможе, адже не має визначеного законом терміну постійного проживання в Україні. Згодом стало відомо, що Саакашвілі спочатку попросив поради у своїх прихильників щодо цієї пропозиції і, зрештою, відмовився.

Згідно з останніми даними опитувань, лідером симпатій виборців стала патрія "Слуга народу" - 48,2% підтримки. Також долають прохідний бар’єр "Опозиційна платформа – За життя" (10,7%), "Європейська Солідарність" (7,8%), "Батьківщина" (6,9%) та партія "Голос" (5,6%).

Про депресію після депортації, стосунки з Порошенком та нерухомість: інтерв'ю з Міхеілом Саакашвілі

Про депресію після депортації, стосунки з Порошенком та нерухомість: інтерв'ю з Міхеілом Саакашвілі

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Призначення Саакашвілі
Наступна публікація