"Самопоміч" викрила свого екс-кандидата в мери Кривого Рогу у змові з Вілкулом

"Самопоміч" викрила свого екс-кандидата в мери Кривого Рогу у змові з Вілкулом

Фото: УНІАН

Юрій Милобог домовлявся про гроші за те, щоб не продовжувати боротьбу за посаду мера.

Колишній кандидат в мери Кривого Рога від "Самопомочі" Юрій Милобог вів переговори зі штабом свого суперника Юрія Вілкула ("Опозиційний блок") про отримання грошової винагороди в обмін на припинення подальшої боротьби за посаду мера.

Про це йдеться у заяві Об'єднання "Самопоміч".

Партія виклала аудіозапис розмов Милобога з чоловіком, який представляв інтереси Вілкула. На цьому записі екс-кандидат в мери обговорює з невідомим питання припинення боротьби за посаду і отримання грошей за це. За своє рішення він просив від "Опоблоку" 300-350 тисяч доларів.

"Після відвертої розмови з кандидатом та озвучення відомих нам фактів, він визнав правдивість цієї інформації, підтвердив автентичність записів та погодився, що в цій ситуації партія не має морального права висувати його на нові вибори. На з'їзді партії у Харкові він оголосив про відмову від подальшого балотування", - йдеться у заяві партії.

Після того, як у "Самопомочі" дізналися про ці факти, у партії вирішили висунути кандидатом в мери Кривого Рогу Семена Семенченка.

Також Політична Рада партії Об'єднання "Самопоміч" вирішила виключити голову криворізького осередку Юрія Милобога з членів партії, і призначити партійну комісію для комплексного вивчення ситуації в місцевому осередку та допомоги місцевим активістам. 

Нагадаємо, після виборів 15 листопада 2015 року Криворізький міськвиборчком за результатами другого туру оголосив переможцем представника "Опозиційного блоку" Юрія Вілкула.

Кандидат від "Самопомочі" Юрій Милобог заявив про фальсифікації, що стало причиною масових протестів в місті. Верховна Рада України 23 грудня 2015 року прийняла рішення про проведення перевиборів у Кривому Розі Дніпропетровської області.

13 лютого на з'їзді "Самопомочі" у Харкові Юрій Милобог ініціював питання про висунення кандидатом у мери Семена Семенченка. На повторних виборах міського голови Юрій Вілкул набрав 74,18% голосів виборців, а на другому місці був Семен Семенченко з 10,92% голосів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація