Санкції, енергетика та повернення Криму. Що обговорював Клімкін у Вашингтоні

Санкції, енергетика та повернення Криму. Що обговорював Клімкін у Вашингтоні

Клімкін відвідав Білий дім із робочим візитом / Фото: УНІАН

США максимально сприятимуть у санкціях проти Росії.

США посилить санкції проти Росії, якщо Мінські угоди не виконуватимуться.

Як повідомляє прес-служба МЗС, про це йшлося під час зустрічей міністра закордонних справ України Павла Клімкіна у Білому домі та Державному департаменті США.

У Вашингтоні Клімкін зустрівся із радником президента США з питань національної безпеки Сюзан Райс, першим заступником держсекретаря Тоні Блінкеном, помічником держсекретаря з питань Європи та Євразії Вікторією Нуланд, спеціальним посланником і координатором з питань міжнародної енергетики держдепу Амосом Хокстіном та координатором держдепу питань політики санкцій Деніелом Фрідом.

"Сторони погодились щодо необхідності дотримання режиму санкцій і його посилення у разі порушення Мінських домовленостей та продовження російської агресії, а також щодо надання Сполученими Штатами максимального сприяння нашій державі у координації санкційної політики з ЄС до повного відновлення територіальної цілісності України, включаючи повернення Криму", - зазначають у прес-службі.

Серед іншого, сторони також обговорили стан виконання Мінських угод. Зокрема, наголошено на необхідності виконання підтримуваних Росією бойовиками положень щодо відведення озброєнь, припинення вогню, а також повного допуску спостерігачів ОБСЄ як умов проведення місцевих виборів на Донбасі, які мають відбуватися у повній відповідності до українського законодавства.

Поза тим, головний дипломат України та представники американського уряд обговорили актуальні питання двосторонніх стосунків, зокрема, підтримку США реалізації Україною реформ, співпрацю у фінансовій, енергетичній сферах включно із підвищенням енергоефективності та диверсифікацією маршрутів енергопостачання, а також обмінялися думками стосовно взаємоді України та США на міжнародній арені.

Як повідомлялося раніше, Шокін заявив, що Євросоюз може не продовжити санкції проти колишніх чиновників.

Повʼязані теми:

Наступна публікація