"Санкційний список Кремля" редагувався на Банковій – Коломойський

"Санкційний список Кремля" редагувався на Банковій – Коломойський

Фото: УНІАН

Бізнесмен також назвав імена людей, які, на його думку, мають стосунок до складання документа.

Бізнесмен, колишній глава Дніпропетровської області Ігор Коломойський вважає, що "санкційний список Кремля", який був оприлюднений у четвер, 1 листопада, узгоджувався з українською стороною.

Про це він розповів у коментарі агентству УНІАН.

Відповідаючи на запитання, чому Ігоря Коломойського немає у списку санкцій Кремля, бізнесмен припустив, що введення Російською Федерацією санкцій проти низки українських громадян і юридичних осіб узгоджувалося з українською стороною.

"Мені здається, цей список редагувався на Банковій [в Адміністрації президента], - заявив він. – Можу сказати, хто входив до редакційної колегії, яка працювала з цим списком: Порошенко, Рожкова, Пасенюк, Кононенко, працював листоношею Медведчук. Порошенко особисто викреслив мене, давнього ворога Путіна, зі списку, щоб показати нашим американським партнерам, що я нібито став агентом Кремля".

68 компаній та 322 громадяни України: Москва запровадила антиукраїнські санкції

68 компаній та 322 громадяни України: Москва запровадила антиукраїнські санкції

Коломойський також звернув увагу на те, що до списку потрапив особисто Віктор Пінчук і багато його активів - медійна компанія StarLightMedia, не найбільший банк Кредит-Дніпро та інші. "На мій погляд, це викликано тим, що стосунки Порошенка і Пінчука зіпсувалися, про що свідчать регулярні наїзди на адресу останнього з боку Банкової та Інститутської", - розповів він.

Раніше Ігор Коломойський заявляв, що не буде підтримувати кандидатуру Петра Порошенка на чергових президентських виборах. За його словами, він є світоглядним опонентом чинного глави держави.

Повʼязані теми:

Наступна публікація