"САП не заперечує". Нардеп оприлюднив дозвіл Микитасю на виїзд з України

"САП не заперечує". Нардеп оприлюднив дозвіл Микитасю на виїзд з України

Фото: УНІАН

Екснардеп нібито збирався лікуватися у Британії протягом чотирьох днів.

Скандальному екснардепу Максиму Микитасю, підозрюваному у привласненні майна на понад 80 млн гривень, нібито дали дозвіл на виїзд за межі України в Офісі генерального прокурора.

Про це свідчить документ, оприлюднений нардепом Антоном Поляковим у своєму Telegram-каналі.

"Спеціалізована антикорупційна прокуратура не заперечує проти Вашого виїзду за межі території України, а саме до Великої Британії, у період часу від 20.01.2020 до 24.01.2020 для проведення лікування у Сполученому Королівстві Великої Британії та Північної Ірландії", - йдеться у документі.

Фото: telegram/Антон Поляков

Як зазначили у САП, Микитасю на цей період нададуть паспорт громадянина України для виїзду за кордон із зобов'язанням повернути його до 25 січня 2020 року.

Згідно з оприлюдненим документом, підпис під ним поставив старший прокурор групи прокурорів у кримінальному провадженні, перший заступник керівника САП Максим Грищук.

В аеропорту "Бориспіль" прикордонники зняли з літака екснардепа Максима Микитася

В аеропорту "Бориспіль" прикордонники зняли з літака екснардепа Максима Микитася

Нагадаємо, на початку жовтня підозрюваному у заволодінні чужим майном Микитасю вручили клопотання про застосування запобіжного заходу. Схема, до якої політика вважають причетним, "наварила" понад 80 млн грн. 7 жовтня за Микитася внесли передбачену заставу, і він вийшов на волю.

22 жовтня Вищий антикорупційний суд змінив запобіжний захід для колишнього народного депутата Максима Микитася, заарештувавши його до 14 листопада. Розмір грошової застави суттєво змінився – зріс із 5,5 мільйонів до 80 мільйонів гривень.

Згодом прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявив, що Микитась роздумував про вбивство свідка у справі проти нього.

11 грудня у колишнього депутата Верховної Ради відбулися обшуки у рамках досудового розслідування кримінального провадження щодо можливого відмивання 200 мільйонів гривень.

20 січня Микитася зняли з рейсу до Лондона.

Повʼязані теми:

Наступна публікація