САП оголосила обвинувальний акт у справі ексміністра Омеляна

САП оголосила обвинувальний акт у справі ексміністра Омеляна

Фото: УНІАН

Колишнього очільника Мінінфраструктури обвинувачують у декларуванні недостовірної інформації.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури під час засідання Вищого антикорупційного суду оголосив обвинувальний акт у справі стосовно колишнього міністра інфраструктури України Володимира Омеляна, якого обвинувачують у недостовірному декларуванні.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

"У понеділок, 21 жовтня 2019 року, прокурор САП у Антикорупційному суді на черговому судовому засіданні оголосив обвинувальний акт у кримінальному провадженні про обвинувачення колишнього міністра інфраструктури України у декларуванні недостовірної інформації (ст. 366-1 КК України)", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, колегія суддів визначила порядок та обсяг дослідження доказів у справі.

"Наступне засідання відбудеться о 10:00 год. 28 жовтня 2019 року", - додали у САП.

Зауважимо, у відомстві не називають прізвище колишнього високопосадовця.

Нагадаємо, торік у вересні Володимиру Омеляну оголосили підозру в незаконному збагаченні і неправильному декларуванні. За версією слідства, інформація в декларації відрізняється від реальних надходжень на 8 мільйонів гривень. Це карається позбавленням волі на строк від п'яти до десяти років.

На початку квітня справу про незаконне збагачення було закрито у зв’язку із визнанням статті неконституційною. Водночас, справа про недостовірне декларування залишилась.

Повʼязані теми:

Наступна публікація