САП порушила справу через можливе хабарництво нардепів від "Слуги народу"

САП порушила справу через можливе хабарництво нардепів від "Слуги народу"

Фото: УНІАН

ЗМІ писали про хабар у 30 тис. доларів.

 Спеціалізована антикорупційна прокуратура відкрила кримінальне провадження через можливу корупцію серед народних депутатів.

Про це повідомляє пресслужба САП.

Як зазначається, справу відкрили через оприлюднену в ЗМІ інформації. Розслідується можливе одержання хабара 11 народними депутатами, членами парламентського комітету з фінансів, податкової та митної політики.

Можливо, нардепи отримали по 30 тис. доларів неправомірної вигоди за голосування проти законопроєкту про ліквідацію корупційних схем під час оцінки обʼєктів нерухомості на засіданні комітету.

Відомості про кримінальну справу внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками злочину, передбаченого ч. 4 ст. 368 КК України – прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 8 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади та конфіскацією майна. Досудове розслідування ведуть детективи НАБУ.

САП ЗАРЕЄСТРУВАЛА ПРОВАДЖЕННЯ ЗА ФАКТОМ ОТРИМАННЯ НЕПРАВОМІРНОЇ ВИГОДИ НАРОДНИМИ ДЕПУТАТАМИ УКРАЇНИ 9...

Опубліковано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Середа, 23 жовтня 2019 р.

Раніше Володимир Зеленський вимагав, аби депутати фракції Слуга народу, а саме члени фінансового комітету, пройшли детектор брехні. Усе через те, що комітет завалив антикорупційний законопроєкт. Своєю чергою екснардеп Сергій Лещенко заявив, що за це депутати від "Слуги народу" могли отримати до 30 тисяч доларів. 

Йдеться про законопроєкт № 2047 "Про ліквідацію корупційних схем під час оцінки об'єктів нерухомості". Він пропонує скасувати роботу так званих електронних майданчиків, через які оцінювачі та нотаріуси зобов'язані подавати звіти про оцінку нерухомості до Єдиної бази. Послуга платна, ціна коливається від 680 до 1 800 грн за одну операцію. "Станом на 18.07.2019 р. з населення на користь майданчиків було стягнуто щонайменше 584,8 млн грн, тобто понад млн грн на день "з повітря", - заявляют автори проєкту, якими депутати від СН і "Голосу". Водночас чинні електронні майданчики ЗМІ повʼязують із народним депутатом Антоном Яценком.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Конфлікт у "Слузі народу"
Наступна публікація