САП просить суд конфіскувати у Киви 1,2 мільйона за жомову яму

САП просить суд конфіскувати у Киви 1,2 мільйона за жомову яму

Фото: УНІАН

Основні критерії та особливості визнання необґрунтованими активів та їхнє стягнення в дохід держави передбачені Законом № 263-IX, яким внесено зміни до деяких законодавчих актів України.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури звернувся до Вищого антикорупційного суду з позовом про визнання необґрунтованими активів у сумі понад 1,2 млн гривень, що належать народному депутату, та стягнення їх в дохід держави.

Про це 20 травня повідомляє пресслужба відомства.

"Встановлено, що нардеп, попри те, що він не є власником об’єктів нерухомості (жомова яма) та не маючи правомочності щодо володіння, користування та розпорядження ним, передав вищевказане майно в оренду суб'єкту господарювання з ознаками фіктивності. За оренду вказаний народний обранець протиправно отримав 1 242 236 гривень. Ще 10 тис. гривень було зараховано на банківський рахунок депутата як комісійні доходи за проведення безготівкових банківських операцій", - зазначають у повідомленні.

Нагадаємо, Ілля Кива у своїй декларації  подав як власність, окрім іншого, гараж площею в 394,5 кв. м у Полтавській області і жомову яму такою ж площею. Він є власником двох квартир у столиці загальною площею 92,1 кв. м і земельної ділянки в 1480 кв. м у Соснівці Полтавської області. 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація