САП проситиме для Авакова арешту з можливістю вийти під заставу у 5 мільйонів

САП проситиме для Авакова арешту з можливістю вийти під заставу у 5 мільйонів

САП проситиме для Авакова арешту з можливістю вийти під заставу у 5 мільйонів

Фото: Facebook/Олександр Аваков

Антикорупційна прокуратура сформувала суми застав від обчисленої суми шкоди внаслідок діянь.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура проситиме для всіх фігурантів "справи про рюкзаки" арешту з альтернативою застави, передає кореспондент ТСН.

Загальна сума застави для трьох затриманих – 14 мільйонів, саме у таку суму слідчі оцінили збитки, які вбачають у справі. Прокурори клопотатимуть про заставу для сина міністра внутрішніх справ Олександра Авакова у розмірі 5 млн грн, стільки ж для колишнього працівника МВС Чеботаря. А для підприємця, який мав виготовляти рюкзаки – 4 млн грн.

Також у САП відкидають, що у справі є політичні мотиви. А на закиди про те, що справу було штучно "розкручено", адже всі підозрювані були з'ясовані ще у січні, прокурори відповідають, що на початок року проект підозри був відправлений лише на одну особу - посадовця МВС, а з тих пір за результатами понад трьох десятків слідчих дій, було розширене коло підозрюваних.

Сам Аваков ніч провів у ізоляторі тимчасового тримання. Зранку слідчі НАБУ провели з ним допит у присутності адвокатів, проте клопотання про обрання запобіжного заходу так і не вручили. Як повідомили ТСН захисники сина голови МВС, після отримання клопотання, вони матимуть ще три години на ознайомлення і після того його вже зареєструє суд та рушить процедура з призначення судового розгляду. Таким чином, коли саме оберуть запобіжний захід Авакову-молодшому, наразі невідомо.

Нагадаємо, 31 жовтня НАБУ влаштувало обшуки у квартирі сина глави МВС Арсена Авакова - Олександра. У Бюро наголосили, що дії відбуваються в рамках справи щодо забезпечення МВС рюкзаками. МВС у відповідь опублікувало офіційну заяву за фактом обшуків у Авакова-молодшого. Дії НАБУ в міністерстві назвали політичними. А сам Аваков впевнений. що син доведе свою невинуватість у суді.

Увечері понеділка, 31 жовтня, НАБУ оголосило підозри Авакову-молодшому та Чеботарю. Їх підозрюють у розтраті 14 млн грн. Третій фігурант справи, якого доправляють з Харкова до Києва, - керівник ІТ-компанії Turboseo Володимир Литвин.

Повʼязані теми:

Наступна публікація