САП зареєструвала кримінальне провадження через відео з братом Єрмака

САП зареєструвала кримінальне провадження через відео з братом Єрмака

Фото: УНІАН

Кримінальне провадження зареєстровано за фактом можливого зловживання впливом під час призначення на державні посади.

Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький зареєстрував кримінальне провадження за фактом можливого зловживання впливом під час призначення осіб на посади до органів державної влади.

Про це повідомили у пресслужбі САП.

"До Спеціалізованої антикорупційної прокуратури надійшло звернення народного депутата України Гео Лероса щодо вчинення корупційних злочинів під час призначення конкретних осіб на посади голови обласної державної адміністрації та директора державного підприємства. У своєму зверненні народний депутат просить перевірити причетність керівництво Офісу Президента України до вчинення вказаного злочину", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 30 березня відомості про можливе вчинення кримінального правопорушення було внесено до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.369-2 КК України.

Окремо повідомляється, що досудове розслідування доручено детективам Національного антикорупційного бюро України.

#САП РОЗПОЧАТО КРИМІНАЛЬНЕ ПРОВАДЖЕННЯ ЗА ФАКТОМ МОЖЛИВОГО ВЧИНЕННЯ КОРУПЦІЙНИХ ЗЛОЧИНІВ ПІД ЧАС ПРИЗНАЧЕННЯ ОСІБ ДО...

Опубликовано Спеціалізована антикорупційна прокуратура Понедельник, 30 марта 2020 г.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких нібито Денис Єрмак - брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче курирувати "Укрзалізницю", а на іншому обговорюється посада на Київській митниці.

Після цього Глава Офісу президента вирішив подати заяви до СБУ та ДБР щодо розповсюдженого відео.

"Я хочу, щоб було проведено всебічне розслідування обставин здійснення цих записів, передусім їхньої достовірності, всіх фактів, а також того, хто і на чиє замовлення це робив та як ці записи опинилися у Гео Лероса", - заявив Андрій Єрмак.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація