Савченко подала до суду клопотання щодо взяття переговорника Рубана на поруки

Савченко подала до суду клопотання щодо взяття переговорника Рубана на поруки

Фото: УНІАН

Нардеп прийшла на розгляд апеляції у справі Рубана.

Народний депутат Надія Савченко, яку підозрюють в організації теракту у центрі Києва, подала клопотання щодо взяття очільника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, якому також закидають терористичну діяльність, на поруки.

Про це вона повідомила на своїй сторінці у Facebook.

"Я подаю до суду клопотання про взяття Володимира Рубана на поруки. Це людина, яка понад усе хотiла миру в Україні! Це офiцер, який захищав Україну i в своєму життi допомiг багатьом людям. Пiд час роботи волонтерськоï органiзацiï "Офiцерський Корпус", у часи вiйни з країною-агресором РФ, зі звiльнення полонених, спiльною роботою разом з СБУ, було звiльнено понад 800 осіб", - написала вона.

Зазначимо, зараз в Апеляційному суді відбувається розгляд справи Рубана, Надія Савченко разом із сестрою Вірою присутня на засіданні.

Сьогодні 20.03.2018 року о 10 год 45 хв в апеляцiйносу судi м. Києва, що на Солом'янськiй площi, буде проходити суд над...

Опубликовано Надія Савченко 19 марта 2018 г.

Нагадаємо, раніше керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції.   Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. У повідомленні про підозру переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю. Рубан звинувачення відкидає і стверджує, що був лише водієм, а про зброю в авто нічого не знав. 

Глава СБУ Василь Грицак завив, що за допомогою перевезеної Рубаном зброї у центрі Києва планували здійснити масштабні теракти, що призвели би до багатьох жертв. 

Суд постановив взяти Рубана під варту на 60 днів без можливості внесення застави.

Згодом генпрокурор Юрій Луценко заявив, що у слідства є незаперечні докази того, що нардеп Надія Савченко особисто планувала теракт у Верховній Раді. Він також подав до парламенту подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт політика.

Раніше Верховна Рада виключила депутата Надію Савченко з Комітету з питань національної безпеки та оборони.

Своєю чергою Савченко написала скаргу на Луценко та попросила Порошенка звільнити генпрокурора.

Повʼязані теми:

Наступна публікація