Савченко прилетіла до Москви

Савченко прилетіла до Москви

Фото: Reuters

Українка прибула на суд Карпюка і Клиха.

Народний депутат Надія Савченко прибула до Москви.

Про це повідомив на своїй сторінці у Twitter адвокат Ілля Новіков.

"Надія Савченко приїхала в Москву на апеляцію Карпюка і Клиха у Верховному суді", - написав він.

Зазначимо, сьогодні, 26 жовтня, у Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок засудженим українцям Станіславу Клиху та Миколі Карпюку. Адвокати бранців заявили, що на справедливе правосуддя не розраховують, а одразу після рішення Верховного Суду перейдуть до безпосереднього лобіювання звільнення українців.

"Ми очікуємо, що це приверне додаткову увагу, зокрема і з боку європейських дипломатів, і не тільки європейських. Їхню увагу, їхній вплив на російське керівництво - це зараз єдиний ключ до того, щоб домогтися звільнення Карпюка і Клиха", - заявив у коментарі ТСН Ілля Новіков.

У Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок Клиху та Карпюку

У Верховному суді Росії заслухають апеляцію на вирок Клиху та Карпюку

Нагадаємо, що раніше засуджений в Росії українець Станіслав Клих, якого судять в Грозному за образу прокурора, несподівано відмовився від адвоката Марини Дубровіної.

Клих заявив на засіданні суду в понеділок, що отримав "двадцять років ні за що через погану роботу адвоката", і сказав, що "хоче собі в захисники співака Стаса Михайлова"

Як відомо, Україна направила Росії близько десяти запитів про екстрадицію Карпюка і Клиха, останній відправили в серпні.

Російська прокуратура вимагала ув'язнити Карпюка на 22,5 року, а Клиха – на 22 роки. 19 травня суд присяжних визнав Карпюка і Клиха винними. Захист українців впевнений, що на присяжних чинився тиск. Мін'юст заявляє, що відразу після вироку почнуть процедуру екстрадиції українців.

Справа Карпюка і Клиха сфабрикована Російським слідчим комітетом і в ній фігурує прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк. Адвокат Ілля Новіков опублікував нові подробиці, за його словами, - "цій брудній історії". У ній Росія офіційно заявляє, що в 94-му Яценюк носив прізвисько "бойовик Арсен", воював у Чечні проти російських військ з Олександром Музичком, відомим як Сашко Білий, а ще - колишнім керівником львівської організації УНА-УНСО Андрієм Шкілем і, власне, нині підсудними в Чечні українцями - Карпюком та Клихом.

Повʼязані теми:

Наступна публікація