Савченко вилетіла з Ростова до Києва – Reuters

Савченко вилетіла з Ростова до Києва – Reuters

Фото: Reuters

Вона летить на літаку президента України.

Українська льотчиця Надія Савченко вилетіла на літаку президента України Петра Порошенка з Ростова-на-Дону до Києва.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на джерело, близьке до обміну.

ЗМІ повідомляли, що літак президента України Петра Порошенка в найближчі години приземлиться в аеропорту Ростова-на-Дону, де на нього чекає засуджена в Росії Надія Савченко. Там має відбутися обмін льотчиці на російських ГРУвців.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Міністерство юстиції України заявило, що опрацювало заяву від Надії Савченко про її повернення в Україну на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року. Всі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони питання, вже готові.

Своєю чергою російське Міністерство юстиції повідомило, що отримало запит від української влади про передачу Надії Савченко для відбування покарання в Україні і розглядає його.

Обмін засуджених ГРУшників на Надію Савченко може відбутися сьогодні

Обмін  засуджених ГРУшників на Надію Савченко може відбутися сьогодні

Повʼязані теми:

Наступна публікація