Савченко заявила про початок сухого голодування

Савченко заявила про початок сухого голодування

Фото: УНІАН

За словами нардепа, її "шантажують слідчі СБУ".

Народний депутат Надія Савченко оголосила сухе голодування через "шантаж СБУ".

Відповідне звернення було оприлюднено на її сторінці у Facebook.

"Надiя Савченко, як політичний в'язень, оголошує сухе голодування до моменту забезпечення прав і свобод згідно з Конституцією України і чинного законодавства", - йдеться у повідомленні.

За словами Савченко, слідчі СБУ "шантажують і тиснуть на народного депутата, голову ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитись з рідними, помічниками, поновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом в президенти України".

Слідчі СБ (У) шантажують і тиснуть на народного депутата, голову ПП "Громадсько-політична платформа Надії Савченко", вимагаючи негайного ознайомлення з матеріалами справи адвокатів, щоб негайно розпочати розгляд справи по суті, в обмін на можливість бачитись з рідними, помічниками, поновити електронні ключі, відкрити рахунок в банку для реєстрації кандидатом в Президенти України. У зв'язку з цим, Надiя Савченко, як політичний в'язень, оголошує СУХЕ ГОЛОДУВАННЯ до моменту забезпечення прав в і свобод згідно Конституції України і чинного законодавства.

Опубликовано Надія Савченко Среда, 5 декабря 2018 г.

Нагадаємо, раніше екс-керівника Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана затримали на лінії розмежування в зоні проведення антитерористичної операції. Він прямував з окупованих територій, і в його вантажі знайшли зброю та боєприпаси. Переговірнику закидають підготовку терористичного акту і незаконне володіння зброєю.  

Згодом у змові з Рубаном звинуватили нардепа Надію Савченко. 22 березня Верховна Рада зняла з Савченко недоторканність і схвалила притягнення до кримінальної відповідальності та арешт.

Савченко звинувачують у підготовці масштабного теракту проти керівництва країни з метою державного перевороту. Голосувати проти Савченко депутатів переконало 30-хвилинне відео. На ньому вона разом зі своїм спільником Володимиром Рубаном у деталях планують терористичну атаку із тисячами жертв у Києві.

23 березня Шевченківський районний суд Києва обрав для Савченко запобіжний захід у вигляді двох місяців під арештом, а нардеп оголосила голодування.

10 квітня співробітники СБУ обшукали квартиру Савченко. 17 квітня вона дала свідчення на поліграфі.  25 жовтня суд залишив чинним рішення щодо тримання під вартою народного депутата Надії Савченко.

Повʼязані теми:

Наступна публікація