Савченко збирається повернутись на роботу до Верховної Ради

Савченко збирається повернутись на роботу до Верховної Ради

Фото: УНІАН

Депутатка вночі вийшла на волю.

Вже від понеділка Надія Савченко планує стати до роботи у Верховній Раді. Про це ТСН розповіла речниця нардепа Тетяна Проторченко.

За її словами, нині Савченко перебуває у Києві і лишиться тут ближчим часом бо справ, каже помічниця, у Надії назбиралося багато.

Після звільнення Савченко у суді заявила, що буде боротися, аби себе виправдати. Наразі, визначається дата наступного засідання суду, на якому обвинувачення може знову клопотатися про обрання обом запобіжного заходу. Савченко каже, на судові засідання ходити буде і тікати не збирається.

"Я не порушую правила, я не втікаю за кордон, як гарантували прокурори. Я не втікаю з України, тому що я герой України", - наголосила Савченко.

Суд відпустив з-під варти Надію Савченко та Володимира Рубана сьогодні вночі, оскільки рівно опівночі сплив термін їхнього арешту. Нового клопотання від прокурорів про продовження запобіжного заходу не надійшло. За гратами Савченко та Рубан провели понад рік. Їм інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу. Слідчі доводять, що Рубан намагався ввезти зброю з окупованого Донбасу, яку Савченко потім мала використати для теракту під куполом Верховної ради і масових розстрілів в середмісті столиці. Обоє ці звинувачення відкидають. 

Суд відпустив з-під варти Надію Савченко та Володимира Рубана

Суд відпустив з-під варти Надію Савченко та Володимира Рубана

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація