Савченко знову готова піти в полон, якщо за неї звільнять всіх бранців

Савченко знову готова піти в полон, якщо за неї звільнять всіх бранців

Фото: Reuters

Депутат переконана, що лідери бойовиків Захарченко і Плотницький теж бранці Кремля

Депупат Надія Савченко, яка нещодавно повернулась з російського полону, запевняє, що готова не лише провести перемовини про звільнення полонених із Захарченком і Плотницьким, а й знову потрапити в полон, якщо за неї звільнять усіх бранців.

Про це вона заявила виданню "Українська правда".

"Якби мені зараз сказали: "Надя, ти знову йдеш до нас в полон, але ми віддаємо всіх твоїх", я би вже була там", - запевнила депутат.

Надія Савченко також додала, що не очікувала, що її заяви про перемовини з Захарченком і Плотницьким будуть мати таку негативну реакцію в українському суспільстві і будуть мати вигідну позицію для Кремля. Вона запевняє, що жодного політичного контексту в її заявах не було.

"Мені тисячу разів розказували, як журналісти вміють перекрутити мої слова. Я не мала на увазі маріонеток Кремля, щоб збирати якісь платформи на зразок Мінської, я не мала наміру втягувати туди політику і приводити їх (Плотницького і Захарченка – ред.) в політику. Це все буде згодом. Для початку йде мова про людей (полонених – ред. ). Кремль може нарізати по літері з моїх слів і скласти те, що їм вигідно. Вони перекручують все, як тільки можна. Але всі чудово розуміють, що світ не може існувати в постійній ворожнечі. В далекій перспективі – це прекрасні взаємовідносини в усьому цивілізованому світі, але перспектива ця, на жаль, ще дуже далека", - заявили Надія.

Колишня бранка не хоче розкривати аргументи, які буде доводити до бойовиків для звільнення бранців. Вона переконує, що для журналістів і світу вони будуть незрозумілі. Проте вона додає, що в української сторони є люди бойовиків, які "повинні їм бути так само дорогі, якщо вони справді хороші командири, справжні офіцери і люди честі".

Переконана Надія, що і Захарченко і Плотницький так само є заручниками Кремля і самостійно рішення не зможуть прийняти.

"Я просто хочу, щоб у них прокинулась сміливість. Я хочу, щоб вони дійшли до того, що вони щось можуть, а не тільки бути маріонетками. Я не за Кремль, я проти Кремля буду завжди. Але я за росіян, хоча, в першу чергу, я за українців. Але з Кремлем можна буде працювати лише тоді, коли у них зміниться влада", - додала депутат.

Повʼязані теми:

Наступна публікація