Український Мін'юст вже підготував документи для повернення Савченко в Україну

Український Мін'юст вже підготував документи для повернення Савченко в Україну

Надія Савченко / Фото: Reuters

Українка в своїй заяві до відомства наголосила, що не визнає провини і вироку російського суду.

Міністерство юстиції опрацювало заяву від Надії Савченко щодо її повернення до України на підставі Конвенції про передачу засуджених осіб від 1983 року.

Про це повідомив у Facebook міністр юстиції Павло Петренко.



"Усі необхідні документи, які стосуються юридичної сторони даного питання, у нас готові", - наголосив він.



Водночас Петренко зазначив, що Конвенція передбачає певні бюрократичні процедури, а через стан здоров'я Надії терміни, визначені конвенцією, не є прийнятними для української сторони.



"Тому ми прийняли рішення дати можливість дипломатам попрацювати з російською стороною для того, щоб отримати механізм і гарантії дотримання строків. Як тільки вони повідомлять нам про результати своєї роботи, ми одразу ж запустимо відповідні юридичні механізми", - зауважив міністр.

Адвокат Надії Савченко Марк Фейгін виклав в Twitter заяву льотчиці і нардепа до українського Мін'юсту щодо процедури видачі на батьківщину.

Вона датована 7 квітня 2016 року.

Згідно з документом, Савченко не визнає провини і вироку російського суду, але вимагає повернення в Україну відповідно до Конвенції про видачу засуджених.

Нагадаємо, вчора захисник Микола Полозов зустрівся з українською льотчицею і нардепом Надією Савченко в СІЗО після того, як вона припинила голодування. Надія почала пити воду, різко переходити до твердої їжі в її стані зараз небезпечно.

Раніше президент України Петро Порошенко розповів, що обговорив алгоритм повернення українки з російським президентом Володимиром Путіним, і їм вдалося досягти домовленостей.

Нагадаємо, що засуджена в Росії до 22 років колонії українка Надія Савченко розглядається як єдиний варіант обміну на затриманих російських спецназівців Олександра Александрова та Євгена Єрофєєва, які в Україні визнані винними у вчиненні низки кримінальних злочинів. Їх засудили до 14 років з конфіскацією майна. Адвокати ГРУвців повідомили, що оскаржувати вирок не будуть.

Повʼязані теми:

Наступна публікація