СБУ оприлюднила відео затримання дезертирів біля межі окупованого Криму

СБУ оприлюднила відео затримання дезертирів біля межі окупованого Криму

СБУ оприлюднила відео затримання дезертирів біля межі окупованого Криму

Фото: СБУ

Колишнім українським військовим загрожує до 15 років позбавлення волі.

Служба безпеки України під час брифінгу оприлюднила відео затримання двох дезертирів поблизу пропускного пункту Чонгар на межі із окупованим Кримом.

Під час брифінгу глава СБУ Василь Грицак заявив, що спочатку дезертирів було троє, однак один із них повернувся. Вони хотіли прокрутити корупційну оборудку та купити документи про закінчення навчального закладу, щоб стати офіцерами російської армії.

На Чонгарі колишні українські військові Олександр Баранов та Максим Одинцов мали зустрітися із кур'єром і виманювали його на окуповану територію.

Зрадники української армії не планували "чесний" обмін документів на гроші. Готівку вони залишили у російських прикордонників. Посередника планували виманити на окуповану Росією територію, забрати документи, а його самого віддати ФСБ.

Під час затримання дезертирів російський прикордонник втік до "будки". Процес затримання зафільмували на відео, яке і оприлюднила СБУ. Також на ролику є фрагмент допиту одного з дезертирів. Він визнав, що служив в українських військах, а у 2014 році прийняв присягу окупантів. 

У СБУ наголосили, що Одинцову та Баранову, як і всім іншим військовим, які зрадили державі, може загрожувати до 15 років ув'язнення.

Нагадаємо, 21 листопада СБУ заявили про затримання на кордоні з Кримом двох дезертирів, які після анексії українських півострова перейшли служити армії РФ.

"Вони були затримані після перетину кордону на Чонгарі", - повідомили в спецслужбі, зазначивши, щодо цих двох людей СБУ розслідує кримінальні провадження за статтями "дезертирство" і "державна зрада" Кримінального кодексу України.

У Міноборони РФ, своєю чергою, стверджували, що вдень 20 листопада СБУ затримала і вивезла з Криму на територію Миколаївської області російських військовослужбовців - прапорщика Максима Одинцова та молодшого сержанта контрактної служби Олександра Баранова.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація