СБУ пообіцяла перевірити, чи працює Григоришин на російське ФСБ

СБУ пообіцяла перевірити, чи працює Григоришин на російське ФСБ

В СБУ пообіцяли перевірити Григоришина. / Фото: УНІАН

У відомстві наголосили, що перевірять заяву Яценюка про причетність бізнесмена до російських спецслужб.

СБУ перевірить заяву прем'єра Арсенія Яценюка щодо причетності російського бізнесмена Костянтина Григоришина до фінансування антиукраїнських політичних сил.

Про це в середу повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на словами речника СБУ Олену Гітлянську.

"Ми уважно перевіряємо всі заяви щодо злочинів проти національної безпеки, не буде винятком і заява Яценюка, яку ми також перевіримо і дамо належну правову оцінку", - сказала Гітлянська.

Зазначимо, 20 січня під час засідання уряду Яценюк звинуватив російського бізнесмена Костянтина Григоришина у фінансуванні антиукраїнських політичних сил і співпрацю з ФСБ Російської Федерації.

Виступаючи на засіданні Кабінету міністрів, прем'єр говорив про осіб, проти яких українська влада може ввести санкції у зв'язку з агресією Російської Федерації. За словами Яценюка, проти деяких з цих осіб українські правоохоронні органи порушили кримінальні провадження.

Нагадаємо, раніше очільник МВС Арсен Аваков заявив, що в Україні проти Григоришина відкрили кримінальні справи. Через місяць він уточнив, що справи не в підслідності МВС та стосуються фінансових порушень Сумського НВО імені Фрунзе і "Укренерго".

Згодом Аваков попросив міністра енергетики Володимира Демчишина розібратися, чи не було на користь бізнесмена Костянтина Григоришина з боку національної компанії "Укренерго" протекціонізму. Своєю чергою той назвав заяви Авакова маніпуляціями і черговими спробами дискредитувати опонента.

Повʼязані теми:

Наступна публікація