СБУ відмовила російським консулам у зустрічі з полоненим Агеєвим –ЗМІ

СБУ відмовила російським консулам у зустрічі з полоненим Агеєвим –ЗМІ

Фото: Reuters

В консульстві РФ запевнили, що "не покинуть свого громадянина".

Служба безпеки України відмовила російським консулам у відвідуванні затриманого на Луганщині російського військового Віктора Агеєва.

Про це повідомив спецкор "Нової газети" Павло Канигін.

Україна дозволила матері полоненого росіянина Віктора Агєєва зустрітись із сином

Україна дозволила матері полоненого росіянина Віктора Агєєва зустрітись із сином

За його словами, він з матір'ю полоненого військового Світланою Агеєвою 24 липня відвідали російське консульство у Києві. Завідувач консульським відділом Іван Заворін показав їм документ від 13 липня, в якому мовиться, що з Агеєвим проводяться "невідкладні слідчі заходи". У зв'язку з цим українська спецслужба відмовила консулам у зустрічі з військовим.

Під документом стоїть підпис керівника управління СБУ у Луганській області Олега Козловського, йдеться в повідомленні.

При цьому в російському консульстві відмовилися надати копію документа, пославшись на необхідність зберегти службовий характер листування з СБУ.

"Іван Заворін також зазначив, що російське держава "не покине свого громадянина, як про це пишуть в різних ЗМІ". На питання Агеєвої, чи допоможе держава сплатити послуги адвоката, консули відповіли, що "будуть ставити таке питання перед керівництвом", - повідомив Павло Канигін.

Нагадаємо, 22 липня матір Віктора Агеєва вперше за 4 місяці зустрілася зі своїм сином у Старобільському СІЗО на Луганщині, де він наразі утримується. Для Агеєва, який заявив, що самовільно підписав контракт із "ЛНР", ця зустріч була несподіванкою.

Перед тим, як Агеєв побачив матір, він зустрівся із журналістами (російськими та іноземними), яким заявив, що точно не знає, скільки росіян було у його бригаді. Однак того ж дня глава СБУ Василь Грицак назвав імена й позивні 15 росіян, які були у бригаді Агеєва і воювали на боці бойовиків. За словами Грицака, ця інформація збігається з показами полоненого. 

Наразі Агеєву інкримінують тероризм.

Як відомо, у Луганській області затримали російського військовослужбовця Віктора Агеєва, якого, за даними ВВС, викликали на службу в Алтайському краї. Його матір, друзі і колишні товариші по службі підтвердили, що після строкової служби той залишився служити в армії за контрактом, який підписав у березні 2017 року. 

Матір Агеєва наполягала на тому, що її син перебував на службі у ЗС РФ і навіть отримав у травні цього року звання єфрейтора. Тоді як у міноборони РФ заявили, що полонений українцями в Луганській області росіянин торік звільнився в запас. 

Полонений росіянин Віктор Агеєв розповів, чому зголосився служити на Луганщині

Полонений росіянин Віктор Агеєв розповів, чому зголосився служити на Луганщині

Повʼязані теми:

Наступна публікація