СБУ видворила з України російську журналістку-пропагандистку

СБУ видворила з України російську журналістку-пропагандистку

Фото: УНІАН

Росіянка працювала на телеканали "Россия-1" та "Россия-24" і збирала дані про ситуацію в країні.

СБУ примусово повернула до РФ журналістку, яка працювала в Україні на російські пропагандистські телеканали.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

"Служба безпеки України заблокувала деструктивну діяльність журналістки Марії Князєвої, яка під псевдонімом "Саушкіна" працювала на телеканали "Россия-1" та "Россия-24", - йдеться у повідомленні.

За даними спецслужби, росіянка, використовуючи зв'язки з проросійськи налаштованими представниками українських медіа та експертами, збирала інформацію про ситуацію в Україні, діяльність вищих органів влади та силових структур.

Після цього журналістка використовувала ці дані для тенденційного висвітлення ситуації в Україні.

Наразі Князєву примусово повернуто на територію РФ із забороною в'їзду до України терміном на три роки у рамках протидії втручанню країни-агресора у вітчизняний медіа-простір та локалізації загроз в інформаційній сфері.

Нагадаємо, у лютому минулого року  російська журналістка Марія Столярова, яка працювала на "Інтері" шеф-редакторкою, під наглядом співробітників СБУ залишила територію України. Перед тим у Мережі з'явилось відео, як Столярова в прямому ефірі жорстоко образила Небесну Сотню.

Пізніше з України було видворено і керівника інформаційної служби телеканалу "Інтер", росіянина Ігоря Шувалова. Активісти давно вимагали видворити Шувалова з України, проте у СБУ зазначали, що не мають достатніх підстав для цього.

Повʼязані теми:

Наступна публікація