СБУ викликала на допит Гео Лероса через викладені у Мережу записи розмов брата Єрмака

СБУ викликала на допит Гео Лероса через викладені у Мережу записи розмов брата Єрмака

Гео Лерос / Фото: УНІАН

Відкрито досудове розслідування за незаконну відеофіксацію.

Служба безпеки України викликає на допит народного депутата Гео Лероса та інших осіб, які фігурують у справі про викладені до Мережі записи розмов брата голови Офісу президента. Про це йдеться у заяві на фейсбуці СБУ. Лероса чекають на допиті як свідка.

"Головне слідче управління СБ України здійснює досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації для відеофіксації зустрічей Дениса Єрмака, тобто злочину, передбаченого ч. 2 ст. 359 Кримінального кодексу України. Відеоматеріали були оприлюднені 29 березня 2020 народним депутатом України Гео Леросом на його сторінці у соціальній мережі "Фейсбук", - йдеться у повідомленні Служби.

Повідомляється, що 1 квітня співробітники СБУ приїжджали до Лероса додому, однак відмовився особисто отримувати повістку та запропонував звернутися до його адвоката.

Щодо сьогоднішньої заяви народного депутата Гео Лероса, офіційно повідомляємо. Головне слідче управління СБ України...

Опубліковано Служба безпеки України Середа, 1 квітня 2020 р.

Нагадаємо, раніше народний депутат від "Слуги народу" Гео Лерос опублікував відеозаписи, на яких нібито Денис Єрмак - брат керівника Офісу президента Андрія Єрмака - проводить співбесіду з людиною, яка говорить, що претендує на посаду заступника міністра інфраструктури і хоче курирувати "Укрзалізницю", а на іншому обговорюється посада на Київській митниці.

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що звернеться до Державного бюро розслідувань і СБУ з приводу оприлюднених записів. 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Єрмак очолив Офіс президента
Наступна публікація