СБУ закрила проти Тимошенко справу за приховування валютної виручки

СБУ закрила проти Тимошенко справу за приховування валютної виручки

СБУ більше не звинувачує Тимошенко у приховуванні валютної виручки / Фото: Євген Малолєтка/ТСН.ua

Інші епізоди "злочинної діяльності" екс-прем'єра Служба безпеки України продовжить розслідувати.

СБУ закрила справу проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, що стосується діяльності "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ) у частині організації приховування валютної виручки.

Про це повідомив прес-центр Служби безпеки України.

"У зв'язку з тим, що законодавством декриміналізовані стаття 207 КК України (80-1 в редакції 1960 р.) кримінальну справу за обвинуваченням Тимошенко Ю.В. в частині організації приховування валютної виручки закрито", - йдеться в повідомленні СБУ.

Що стосується інших епізодів "злочинної діяльності Тимошенко", то їх розслідування, за даними СБУ, триває.

Нагадаємо, у провадженні Головного слідчого управління СБУ перебувала кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в скоєнні в 1996-2000 роках спроби розтрати коштів державного бюджету України в сумі 405,5 млн. дол.

Крім того, в провадженні Головного слідчого управління Державної податкової служби України перебувала кримінальна справа за обвинуваченням Тимошенко в організації приховування валютної виручки в сумі понад 165 млн. дол., незаконне відшкодування бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків на загальну суму понад 47 млн ​​грн.

На початку грудня відділ зв'язків зі ЗМІ Генеральної прокуратури України повідомив, що ці кримінальні справи об'єднані в одне провадження, і їх розслідуванням буде займатися спільна слідча група.

З 17 грудня набув чинності закон про декриміналізацію економічних злочинів. Відтепер такі злодіяння як контрабанда, підробка проїзних квитків, таємне відкриття валютних рахунків або ж фіктивне банкрутство до в'язниці не доведуть.

Читайте також:

У БЮТ готові визволити Тимошенко з десятком "бойових депутатів"

Тимошенко в колонії годують, як на забій: "Не тюрма, а профілакторій!" - ЗМІ

Женя Тимошенко розповіла про велику камеру, яка цілодобово знімає маму

СБУ закрила проти Тимошенко справу за приховування валютної виручки

СБУ закрила проти Тимошенко справу за приховування валютної виручки

Повʼязані теми:

Наступна публікація