СБУ закрила справу про держзраду, в якій фігурував Портнов

СБУ закрила справу про держзраду, в якій фігурував Портнов

Фото: УНІАН

У листі СБУ зазначається, що йому про підозру не повідомляли і в розшук теж не оголошували.

Служба безпеки України закрила кримінальне провадження про державну зраду проти ексзаступника голови Адміністрації президента-втікача Віктора Януковича Андрія Портнова.

Про це він написав у своєму телеграм-каналі. На підтвердження своїх слів він доклав три документи від прокуратури Криму та СБУ.

У листі прокуратури АРК адвокату Портнова повідомляється, що 15 серпня кримінальне провадження за ознаками вчинення кримінального правопорушення за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу (державна зрада) закрито у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального злочину.

Зокрема, в листі СБУ до адвоката Портнова, датованого 8 серпня, зазначається, що йому про підозру не повідомляли і в розшук теж не оголошували.

Наприкінці липня головне управління СБУ в Криму у кримінальній справі про держзраду перевіряло Андрія Портнова на причетність до сприяння окупації півострова Росією.

Андрій Портнов працював в Адміністрації колишнього президента Януковича, у січні 2014-го став першим заступником голови АП. Після втечі Януковича Портнов також залишив Україну і п’ять років перебував за кордоном.

5 березня 2014 року Євросоюз заморозив на один рік активи 18 колишніх українських високопосадовців, яких підозрюють у незаконному заволодінні державною власністю.

Під санкції потрапив також Портнов. Через рік ЄС виключив із санкційного списку чотирьох колишніх українських високопосадовців, зокрема і Портнова. Він повернувся до України 19 травня 2019 року. 

Під тиском студентів у КНУ звільнили ексзаступника глави адміністрації Януковича Портнова

Під тиском студентів у КНУ звільнили ексзаступника глави адміністрації Януковича Портнова

Повʼязані теми:

Наступна публікація