СБУ знайшла зброю в бандитів, яких пов'язують із закарпатським депутатом Ланьом

СБУ знайшла зброю в бандитів, яких пов'язують із закарпатським депутатом Ланьом

Біля Мукачевого все ще шукають бійців "Правого сектору"

Увага правоохоронців спрямоване на ОЗГ "Блюк".

Правоохоронці на Закарпатті розгорнули активну діяльність за наслідками стрілянини в Мукачевому минулого тижня. Зниклих із місця подій бійців "Правого сектору" вони розшукують із гелікоптерами та бронетехнікою, а серед оточення депутата Михайла Ланя проводять обшуки, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Жителі селищ поблизу Мукачевого переважно впевнені в тому, що бійців ПС відшукати не вдастся. Бо ті могли втекти через ліс і гори, минаючи розставлені на дорогах блокпости. Але пошуки все одно тривають на площі близько 40 квадратних кілометрів.

Одночасно СБУ розпочала обшуки в учасників іншої сторони конфлікту. Йдеться про організоване угруповання "Блюк", назване за прізвиськом народного депутата Ланя.

"Вилучено велику кількість зброї і боєприпасів", - розповів начальник головного слідчого управління СБУ Григорій Остафійчук.

Основною версією перестрілки у Мукачевому в СБУ вважають перерозподіл контрабанди і причетність до цього закарпатських правоохоронців.

Нагадаємо, що 11 липня у Мукачевому Закарпатської області пролунала стрілянина. Учасниками перестрілки поблизу спортивно-оздоровчого комплексу "Антарес", який належить народному депутату Михайлу Ланьо, стали представники "Правого сектору" і міліція. Сторони звинувачують одна одну в "кришуванні" контрабанди в регіоні.

За останньою інформацією, внаслідок інциденту одна людина загинула, близько десяти отримали поранення.

У неділю, 12 липня, представники "Правого сектору" вийшли з протестами до стін органів місцевої влади у низці обласних центрів. Вони вимагають відставки міністра МВС Арсена Авакова і проведення незаангажованого розслідування інциденту.

Пошук нападників, яким після перестрілки вдалось втекти в гори, продовжується досі. Озброєних молодиків бачили у кількох населених пунктах поблизу Мукачевого. У понеділок, 13 липня, співробітники СБУ заявили про затримання двох бійців "Правого сектору". Провідник партії Дмитро Ярош також підтвердив цю інформацію. Він пояснив, що зброя потрібна задля безпеки. "Бійці використали зброю тільки тому, що організували на кордоні блокаду контрабандних потоків, та отримували погрози від місцевої мафії", - зазначив Ярош.

Кореспондент ТСН Яків Носков

Спецпризначенці шукають ще шістьох бійців "Правого сектора" в лісі на Закарпатті

Спецпризначенці шукають ще шістьох бійців "Правого сектора" в лісі на Закарпатті

Повʼязані теми:

Наступна публікація