"Ще ніколи так марно не витрачав час": у ВР чимало нардепів вважають свою роботу "пеклом" і не планують переобиратися влітку

"Ще ніколи так марно не витрачав час": у ВР чимало нардепів вважають свою роботу "пеклом" і не планують переобиратися влітку

Фото: Associated Press

Більшість із них планують повертатися в бізнес або просто відпочивати.

Не всі українські депутати хочуть ними залишатися і надалі, а окремі з них жаліються, що марно витратили на Раду п’ять років свого життя. Колись успішні бізнесмени у ВР відчували себе статистами, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

"Я нарешті маю можливість повернутися до нормального життя, тобто повернутися в бізнес – з роботи у Верховній Раді", - зізнався Олексій Скрипник. Він пояснив, що парламент не прийняв більшу частину законопроектів, які він розробив. Свою ефективність у підприємництві Скрипник оцінює в 60%, а як нардепа – лише у 2-3%. "Я не є ефективний в тій роботі, яку я роблю у Верховній Раді", - зізнався він.

ТСН цікавилась, чим займатимуться нардепи на депутатський пенсії

ТСН цікавилась, чим займатимуться нардепи на депутатський пенсії

"Крутим бізнесменом" вважає себе і Олександр Данченко. Він каже, що сподівався працювати в парламенті "одною ногою", немов майстер-футболіст обігрує опонентів на полі. Однак сталося не так. "На жаль, не було партнерів, не було досвіду. Зараз є досвід, а от чи є бажання – ще я не знаю", - сказав він. І пояснив: "Якщо взяти парламент – я ще ніколи так марно не витрачав час! Це постійне сидіння, бродіння по залу, перебирання паперів. Навіть коли інтерв’ю даєш – це набагато корисніше, ніж сидіти в залі". Себе він бачить у майбутньому в сфері ІТ, пов’язаним із якимись інноваціями.

"У мене немає наразі коштів ні на вибори, ні на штаби. Я вже раз попробував", - зізнається Юрій Тимошенко, який балотувався в президенти. При цьому кошти на президентські вибори він пояснив позикою в побратимів – "не бідних фермерів". Тепер однофамілець лідерки "Батьківщини" планує "насолоджуватися життям" поза межами парламенту. "В якості простого пенсіонера", - уточнив він.

Про майбутнє без будівлі на Грушевського вже мріє і Олексій Рябчин. "Я буду викладачем, як я і був до цього", - каже він. А от Ольга Червакова пригадала, що обіцяла бути депутатом лише одного скликання. "Я в неволі не розмножуюсь, тому на свободу – з чистою совістю. Слава Богу, на два місяці раніше це пекло закінчиться", - заявила вона. "Відчуваю себе, як на пекельній сковорідці. Що б ти не робив – ти все одно поганий", - пояснила депутат.

Сергій Рибалка зізнався, що у Раді інколи почувається статистом, а в разі складання повноважень повернеться в бізнес. "Цей парламент потрібно було розганяти ще два роки тому", - солідарний із колегами Олександр Дубінін. Він уже визначився зі своїм майбутнім: "16 травня мені було 60 років, і я зараз оформляю пенсію, буду виховувати свою внучку. І знайду себе, як менеджер на виробництві, бо працював керівником заводу". Пенсію нардеп планує мати розміром у 10 тисяч гривень.

Кореспондент ТСН Дар’я Счастлива

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація