"Секс-скандал Яременка". Три фракції вимагають звільнити нардепа з посади голови комітету

"Секс-скандал Яременка". Три фракції вимагають звільнити нардепа з посади голови комітету

Фото: УНІАН

Також нардепи очікують від Яременка, що він сам піде з посади.

Фракції "Європейська солідарність", "Батьківщина" та "Голос" закликали звільнити народного депутата від "Слуги народу" Богдана Яременка з посади голови Комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва після його листування з повією на засіданні парламенту.

Про це заявив голова фракції "Голос" Сергій Рахманін.

"Авторитету Верховної Ради як вищого законодавчого, вищого представницького, колегіального органу завдано серйозної і суттєвої шкоди. З нашої точки зору, поведінка нашого колеги Богдана Яременка, зокрема, його вчорашній виступ, який, з нашої точки зору, містив елементи образи на адресу цілого законодавчого органу і заяви, які можна трактувати як погрози журналістам, є неприйнятними, неприпустимими. І тому спільна точка зору трьох фракцій - поставити перед Верховною Радою питання про доцільність перебування Богдана Яременка на посаді такого важливого і чутливого комітету, як Комітет з питань міжнародних зв`язків", - сказав він, виступаючи від імені трьох фракцій.

Також Рахманін висловив сподівання, що депутати та керівництво парламенту належним чином оцінять поведінку Яременка та зроблять необхідні висновки.

"Щиро сподіваюся, знаючи самого Богдана Володимировича достатню кількість років, що він, не чекаючи на оцінку колег, сам зробить необхідний і важливий, і єдиний вірний в цій ситуації крок", - резюмував нардеп.

Секс-скандал на зло папараці: нардеп Богдан Яременко вибачився за свою витівку

Секс-скандал на зло папараці: нардеп Богдан Яременко вибачився за свою витівку

Нагадаємо, Богдана Яременка викрили на листуванні з повією, з якою він домовлявся про зустріч, і все це відбувалося просто в залі під час пленарного засідання. На фото видно, як Яременко, не відриваючи пальця від кнопки для голосувань, листувався з 32-річною Аліною, яку питав про умови зустрічі. Жінка виклала свої розцінки та описала, які секс-послуги пропонує, а на які має табу. Нардеп потім заявив, що скандал організував він сам.

Ввечері Яременко видалив у фейсбук свій допис, в якому хвалився ідеєю фейкової переписки, та написав новий, в якому вибачився перед усіма – від дружини до президента.

Після скандалу голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія запевнив, що питання про покарання нардепа розглянуть на засіданні фракції і назвав можливі шляхи вирішення ситуації.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Рішення Верховної Ради
Наступна публікація