Сектори будуть поділені навпіл: у штабі Зеленського погодились на умови Порошенка щодо проведення дебатів

Сектори будуть поділені навпіл: у штабі Зеленського погодились на умови Порошенка щодо проведення дебатів

Фото: tsn.ua

Сектори стадіону НСК "Олімпійський" будуть навпіл заповнені прихильниками обох кандидатів.

Штаб кандидата у президенти Володимира Зеленського погодився на умови штабу президента Петра Порошенка щодо проведення дебатів на НСК "Олімпійському".

Про це у коментарі ТСН розповів представник штабу Зеленського Кирило Тимошенко.

"Наша позиція була, щоб все одно був вільний доступ людей, щоб усі люди, не тільки представники штабу Порошенка і Зеленського, могли потрапити. Це була позиція штабу Порошенка, щоб тільки їхні прихильники і наші прихильники могли приходити. Ми все-таки наполягали, щоб прості люди могли потрапити на стадіон. На жаль, нам не вдалося досягти цього результату, але для того, щоб дебати не були зірвані, в наших інтересах, і ми всюди це підкреслюємо, і ми ще раз підкреслимо, в наших інтересах, щоб дебати відбулися, тому ми все-таки пішли на ці умови і будуть всі сектори поділені між представниками штабу Порошенко і представниками штабу Зеленського і їхніми прихильниками", - заявив він.

За словами Тимошенко, сектори стадіону будуть розділені порівну і на них будуть присутні прихильники обох кандидатів. Він також повідомив, що штаб Зеленського вже встиг роздати близько 12 тисяч квитків.

"Ті квитки, які ми вже віддали в вільний доступ, які вже були отримані людьми, ми їх заведемо на ті сектори, які залишилися за нами, за прихильниками Зеленського. Ми розуміємо, що там не тільки наші прихильники, але це наша позиція, хай люди почують і побачать ці дебати", - підкреслив представник штабу.

Також він заявив, що представники Порошенка продовжують монтувати другу сцену і, найімовірніше, обидва кандидати будуть виступати з окремих сцен.

"Також поки для нас залишається загадкою телевізійна трансляція. Тому що ми розуміємо, що ці дебати буде дивитися дуже велика кількість людей. Ми пропонували, щоб телевізійною трансляцією займався "Суспільний мовник". Поки це теж не задовольнило штаб Порошенка і вони ставлять другу телевізійну групу, яка буде формувати другий телевізійний сигнал. Що дивитимуться люди, для нас теж залишається загадка", - пояснив Тимошенко.

Водночас, він наголосив, що дебати відбудуться в будь-якому випадку. Що стосується фан-зони, то представник штабу шоумена зазначив, що вона також буде розділена навпіл між прихильниками Порошенка та Зеленського.

Нагадаємо, 31 березня відбувся перший тур президентських виборів. Увечері стали відомі результати екзит-полів - згідно з ними, найбільше голосів набрали Володимир Зеленський та Петро Порошенко. За даними обробки 100% електроних протоколів ЦВК Зеленський набрав 30,24%, а Порошенко - 15,95%  голосів виборців. 1 квітня Національна суспільна телерадіокомпанія України запросила на теледебати обох кандидатів у президенти. Спочатку команда Зеленського відмовилася від пропозиції. Українці почали ширити у соцмережах хештег #хочубачитидебати. 

Увечері 3 квітня кандидат у президенти, шоумен Володимир Зеленський викликав чинного президента Петра Порошенка на дебати на НСК "Олімпійський" і висунув низку умов. У ніч проти 4 квітня Петро Порошенко заявив, що готовий дебатувати на стадіоні зі своїм суперником у другому турі виборів президента. 

15 квітня у штабі Порошенка повідомили, що між представниками НСК "Олімпійський" і штабами кандидатів досягнуто домовленості про оренду стадіону для проведення дебатів 19 квітня. Увечері того ж дня Зеленський записав нове відеозвернення, в якому розповів про старт розповсюдження квитків на дебати. 

Детальніше у нашій інтерактивній хроніці: 

 

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація