Сенатори США та глава Європейської комісії висловилися за продовження санкцій проти РФ

Сенатори США та глава Європейської комісії висловилися за продовження санкцій проти РФ

Фото: Getty Images

Політики переконані, що Росія не виконала основних положень Мінської угоди.

Глава Європейської комісії Жан-Клод Юнкер впевнений, що в червні санкції проти Росії будуть продовжені.

Мовляв, Мінські угоди слід виконувати - чим більше будуть виконуватися Мінські угоди, тим менше буде санкцій.

"Протягом наступних шести місяців ми повинні будемо переглянути, чи достатній прогрес у виконанні Мінських угод для того , щоб зняти частину санкцій", - зауважив він.

Також комітет Сенату США з питань міжнародних відносин звернувся до президента Європейської Ради Дональда Туска із закликом до ЄС продовжити санкції проти Росії, пов'язані з її збройною агресією в Україні.

В документі наголошується, що Росія не виконала основних положень Мінської угоди, в тому числі відведення всіх важких озброєнь та безперешкодного та безпечного доступу СММ ОБСЄ.

Крім того, в документі йдеться про те, що "Росія повинна звільнити всіх, кого утримує в порушення Мінських домовленостей. Полегшення санкцій може бути пов'язано лише з прогресом з боку РФ у реалізації мирних домовленостей", нагадали в американському Сенаті.

Лист підписали шість сенаторів, у тому числі Бен Кардін, Джон Маккейн, Ричард Дурбін, Роб Портман, Дженні Шахін та Рон Джонсон.

Додамо, що рішення про продовження Євросоюзом санкцій ще на півроку може бути ухвалене у вівторок, 21 червня.

Нагадаємо, що 17 червня Рада ЄС продовжила санкції проти окупованого Криму на 12 місяців. Санкції стосуються заборони на імпорт до ЄС товарів з Криму і Севастополя, інвестицій в окупований півострів і експорту певних товарів і технологій в Крим.

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

Санкції проти Росії подовжать іще мінімум на півроку

Повʼязані теми:

Наступна публікація