Сенцов назвав свій стан передкритичним – правозахисниця після зустрічі з політв'язнем

Сенцов назвав свій стан передкритичним – правозахисниця після зустрічі з політв'язнем

Фото: ТСН.ua

Водночас він не збирається закінчувати голодування.

Правозахисниця Зоя Свєтова зустрілася з Олегом Сенцовим в колонії, передає RTVI.

Під час декількагодинної розмови політв'язень назвав свій стан "передкритичним". Правозахисниця розмовляла з Сенцовим в його палаті - за її словами, у "хорошій та чистій".

"Лікарі колонії, яким Сенцов довіряє, вони роблять те, що можуть робити, але не роблять ніяких прогнозів. Адвокат казав, що йому дають крапельниці і поживну суміш, яку він приймає. Але це ситуація, яка не може врятувати його життя ", - додала правозахисниця. 

За її словами, режисер не планує припиняти голодування. Також Свєтова розповіла, що мета голодування Сенцова залишилася та ж: звільнення українських політичних в'язнів з російських в'язниць. На думку правозахисниці, потрібно якомога швидше вирішити проблему обміну російських і українських в'язнів.

Нагадаємо, 25 серпня 2015 року українського режисера Олега Сенцова засудили до 20 років ув'язнення в колонії суворого режиму. Йому інкримінували в Росії підготовку до вчинення терористичних актів у Сімферополі, Севастополі та Ялті. 14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування. Єдиною умовою його припинення є звільнення всіх українських політв'язнів, які перебувають на території РФ.

Сенцов відмовився просити Путіна помилування. За даними його адвоката, у нього дуже низький пульс, анемія та проблеми із серцем, але від голодування відмовлятися він не збирається. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація